TILBAKE: Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk skal gå to øvelser i Seefeld-VM.
TILBAKE: Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk skal gå to øvelser i Seefeld-VM. Foto: Pedersen, Terje

Kowalczyk gjør comeback i VM

Justyna Kowalczyk (36) deltar i to øvelser under VM i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennsprofilen Justyna Kowalczyk skal gå stafetten og lagsprinten under VM i Seefeld, bekrefter 36-åringen på Twitter.

Polakken har ikke gått mot verdenseliten siden hun gikk 30-kilometeren i OL i fjor.

TV 2-ekspert Kristin Størmer Steira, som selv har vunnet VM-gull på stafetten i Oberstdorf i 2005, i Oslo i 2011 og i Val di Fiemme i 2013, og OL-gull på stafetten i Vancouver i 2010, er ikke overrasket over Kowalczyks avgjørelse.

– Jeg synes det er veldig morsomt. Hun har jo vært trener for juniorlaget og jeg har hørt at hun har holdt seg i bra form. Dessuten har hun gått litt langløp. Dette er først og fremst positivt for langrenn i Polen. Kowalczyk har en vanvittig stor stjerne i Polen og at hun gjør comeback er bare positivt, sier Størmer Steira til TV 2 Sporten.

– Ikke sterke nok til å utfordre Norge
– Tror du Kowalczyk kan bite fra seg på stafettene?

– Ja, kanskje. Men hun er nok ikke i helt samme form som hun var. Kowalczyk har imidlertid trent veldig bra og på en god dag kan hun gjøre det bra på en klassisk etappe, svarer eksperten.

Størmer Steira tror likevel ikke at de norske jentene har grunn til å frykte Kowalczyk.

– Totalt sett er ikke det polske laget sterkt nok til å utfordre Norge enda. Men de har en del unge lovende jenter, så i fremtiden bør vi nok passe oss litt, slår langrennseksperten fast.

– Sterkt overdrevet
Da TV 2 møtte Kowalczyk under junior-VM i januar, nektet hun for at karrieren var over.

– Ryktene om at jeg har lagt opp er sterkt overdrevet, sa Kowalczyk, som var i Lahti som trener for de polske juniorjentene.

Kowalczyk åpnet også for å gå stafetten i OL i Beijing om tre år om hun er god nok.

Kowalczyk har to OL-gull og to VM-gull på merittlisten. Denne sesongen har hun flere pallplasser i nivået under verdenscupen.

Hun har vunnet alle tre rennene hun har deltatt i Slavic Cup. I starten av februar vant hun fem-kilometeren i Slavic Cup i Zakopane 2. februar.

36-åringen har ikke gått verdenscuprenn siden januar i fjor, men har derimot gått flere renn i Ski Classics. I 2017 gikk hun til topps i Birkebeinerrennet.