Denne pokalen kommer til Oslo og Bergen neste uke.
Denne pokalen kommer til Oslo og Bergen neste uke. Foto: Franck Fife

Champions League-pokalen til Norge for første gang

Tirsdag kommer det legendariske trofeet til Oslo i 24 timer. På dagen da Liverpool møter Bayern München i turneringen. Dagen etter kommer pokalen til Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem nordmenn har løftet klubbfotballens gjevenste trofé. Tirsdag har du mulighet til å ta en selfie med trofeet som deles ut etter finalen i Madrid i 1. juni. Tirsdag og onsdag har du mulighet til å komme tett på den samme pokalen som Steven Gerrard, Sergio Ramos, Franko Baresi og andre legender har løftet etter finalene.

Slik får du en selfie med pokalen

Det er UEFA og turneringens sponsor Pepsi Max som arrangerer turen til Norge. Trofeet vil være i Oslo sentrum på ettermiddagen, og på Kolbotn torg på kvelden tirsdag 19. februar.

Onsdag 20. februar vil trofeet være i Sartor senter på Sotra på ettermiddagen og hele kvelden.

Det vil være et kor tilstede som synger Champions League-hymnen og det vil bli muligheter til å ta et bilde med pokalen, som organiseres ved førstemann til mølla-prinsippet.

51 år gammelt trofe

Det er nok av legendariske fotballspillere som har løftet akkurat denne pokalen som kommer til Norge. Det ble lagd av den sveitsiske gullsmeden Jörg Stadelmann i 1967, etter at Real Madrid vant 1966-trofeet til odel og eie. Etter dette har klubbene fått kopier hjem til premieskapene sine. Pokalen er av sølv, er 73,5 cm høyt og veier åtte kg.

TV 2 vil følge det meget godt bevoktede trofeet på norsk jord på våre plattformer.