Norges sprinthåp Maiken Caspersen Falla har grunn til å frykte Stina Nilsson.
Norges sprinthåp Maiken Caspersen Falla har grunn til å frykte Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

TV 2s ekspert spår norsk skuffelse på VM-sprinten

Det norske langrennslaget må endre de mentale forberedelsene før VM etter det ble klart at gullfavoritten Stina Nilsson reiser til Seefeld, mener TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at svenske Stina Nilsson ble skadet under verdenscupen i Otepää har det vært usikkert om hun kom til å delta på sprinten under VM i Seefeld.

Onsdag ble det meldt at hun reiser ned for å fortsette treningen. Dersom hun blir skadefri, stiller hun til start.

TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad mener det norske laget nå må endre den mentale forberedelsen før VM.

– Det er vanskelig å si hvor god form Stina Nilsson er i. Hun har hatt en lengre periode med rehabilitering og lite trening. Likevel må de norske løperne nå se for seg Stina på startstreken. Hun er i utgangspunktet den største gullkandidaten, sier Skinstad.

Norges joker

Skinstad mener det er mange gode medaljekandidater sett bort fra Nilsson, som var gullfavoritt nummer én før hun ble skadet.

– På det svenske laget har vi også Maja Dahlqvist og Jonna Sundling som blir sett på som store konkurrenter. I tillegg har vi amerikanske Sophie Caldwell og Jessica Diggins. Russerne og slovenerne har også sterke damelag, sier Skinstad.

– Hvor stor er gullsjansen til det norske laget?

– Jeg forventer på ingen måte gull til Norge etter det vi har sett denne sesongen. Jeg blir overrasket hvis det blir medalje i det hele tatt.

Selv om Skinstad mener Norges medaljesjanser er minimale, er det likevel håp.

– Kristine Stavås Skistad er jokeren framfor noen i denne distansen. Hvis hun klarer å ikke sovne midt i heatet og sikre seg en god posisjon, kan hun gå helt til medalje. Det er ingen sprintløype som passer Skistad bedre enn den i Seefeld. Her kan det bli alt fra medalje til tidlig exit, mener langrennseksperten.

Skade for Falla

Maiken Caspersen Falla har vært skadeplaget siden Tour de Ski. Hun vant sprinten i Lahti, men ble parkert av svenskene under lagsprinten. Skinstad tror Falla kan få problemer i Seefeld.

– Det er selvfølgelig ingen gunstig situasjon hun er i. Hun har vært plaget med skøyting, så det er ikke utenkelig at hun vil ha trøbbel med det i Seefeld. Men hun vant jo sprinten i Lahti, så sjansen er jo der.

VM-sprinten i Seefeld går torsdag 21. februar.