I TRØBBEL: Jürgen Klopp står overfor en bot, skriver engelsk journalist.
I TRØBBEL: Jürgen Klopp står overfor en bot, skriver engelsk journalist. Foto: Glyn Kirk

Klopp siktet av FA

Liverpool-manageren er i trøbbel etter dommerkritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Jürgen Klopp på grunn av tyskerens uttalelser etter Liverpools 1-1-kamp mot West Ham i februar.

Tyskeren anklages for å ha stilt spørsmål ved dommer Kevin Friends integritet.

Det bekrefter FA på sine nettsider.

I første omgang av kampen tok Liverpool ledelsen. Målet skulle imidlertid vært annullert, ettersom James Milner stod i offside før han slo innlegget til Sadio Mané.

Etter kampen beskyldte Klopp dommeren for å ha latt feilen påvirke seg resten av kampen.

– Jeg har blitt fortalt at målet var offside. Det forklarer litt av andre omgang, for jeg tror dommeren visste om feilen allerede i pausen, sa Klopp til Sky Sports, før han fulgte opp:

– Etter det var det en del merkelige avgjørelser. De var ikke avgjørende, men ødela rytmen. Det hjalp oss åpenbart ikke. Det var veldig mange situasjoner som var 50-50 eller 60-40, men han ga frisparket til det andre laget.

Ifølge Liverpool Echo-reporteren James Pearce, som følger Merseyside-klubben svært tett, kan Klopp vente seg en bot av FA.

Det blir i så fall andre gangen tyskeren blir bøtelagt denne sesongen. I desember fikk han i underkant av 90 000 kroner i bot for å ha stormet banen etter Liverpools dramatiske overtidsseier over Everton.

Klopp har inntil mandag å svare på anklagene.