Ragnhild Mowinckel feirer med kake etter at tok bronse i superkombinasjon for damer under VM i alpint i Åre.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel feirer med kake etter at tok bronse i superkombinasjon for damer under VM i alpint i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Sponsor tror hegemoniet i norsk alpinsport flytter seg

Ragnhild Mowinckel og alpinjentenes millionsponsor er sikker på at jentene vil ta flere medaljer enn guttene i fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For seks år siden gikk de to bergenserne Per Gunnar Rasmussen fra Strømberggruppen og Knut Herman Gjøvaag fra Frydenbø inn med øremerkede midler til norske alpinjenter. Nå opplever de at pengene gir avkastning.

– Vi er kjempefornøyde med satsingen så langt. Det er kanskje litt tidlig i år, men om de fortsetter som de gjør nå, så vinner de flere medaljer enn mennene. Det skal jeg garanterte deg, og Cortina (VM 2021 jour. arm.) blir vippepunktet, sier Rasmussen til TV 2 og får medhold av Gjøvaag:

– Det er en suksesshistorie, men det viser at med midler så er det mulig å få til ting.

Egne bonusordninger

I dag spytter Strømberggruppen inn fem millioner kroner øremerket til norsk kvinnealpint. 3,5 millioner går til laget. I tillegg har både Ragnhild Mowinckel og Kajsa Lie egne bonusordninger med selskapet. Frydenbø bidrar også med millionbeløp og har egne bonusavtaler med blant andre Maria Tviberg.

– Vi håper selvsagt at bonusene bidrar til at de tar de resultatene de ønsker, sier Rasmussen som i 2013 startet satsingen.

– Det hele startet med at jeg var i Saas-Fee og møtte representanter fra skiforbundet. Damelaget bestod da av tre løpere, de hadde ikke penger og var på en måte litt nedprioritert. De trengte da 2,7 millioner kroner for å komme i gang med en satsing. Sammen med Knut Herman i Frydenbø skaffet vi midlene, sier han.

Tror på gull

I torsdagens storslalåm har duoen tro på ny norsk medalje når Ragnhild Mowinckel er en av de største favorittene.

– Jeg har tro på gull det har jeg.

– Og da vanker det en solid bonus?

– Hehe, det er privat, ler Rasmussen.