SUPERSTJERNE: Mikaela Shiffrin er storfavoritt i de to gjenstående VM-disiplinene. Hun har allerede tatt gull i super-G.
SUPERSTJERNE: Mikaela Shiffrin er storfavoritt i de to gjenstående VM-disiplinene. Hun har allerede tatt gull i super-G. Foto: Giovanni Auletta

Verdensmesterens advarsel satte en støkk i Shiffrin

– Jeg har aldri glemt det, sier den amerikanske alpinstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange rynket på nesen da Mikaela Shiffrin valgte å stå over VM-kombinasjonen i Åre – en disiplin hun var klar favoritt til å vinne.

Blant dem var landsmennene Bode Miller og Lindsay Vonn.

Shiffrin var raskt ute med å forsvare avgjørelsen på Instagram.

– Som en som har prøvd å å kjøre hver eneste disiplin denne sesongen, og har vunnet i fem bare i denne sesongen, kan jeg fortelle dere at ingen av disse seirene var «enkle», skrev hun blant annet.

I et intervju med storavisen New York Times utdyper hun. Der minnes hun en advarsel hun fikk fra den tidligere slovenske gullgrossisten Tina Maze.

Året var 2014. Da hadde Maze satt ny rekord for flest verdenscuppoeng i samme sesong. Bak lå et uhyre intensivt rennprogram.

– Etter de siste rennene, så Tina meg i øynene og sa: «Ikke gjør dette», forteller Shiffrin til New York Times.

LAGT OPP: Tina Maze la skiene på hyllen i 2017.
LAGT OPP: Tina Maze la skiene på hyllen i 2017. Foto: Marco Trovati

– Jeg så på henne som et forbilde, og hadde lyst til å klare det hun hadde klart en dag. Hun sa: «Denne sesongen alene kan ødelegge meg». Det har jeg aldri glemt, forteller hun.

Under OL i Pyeongchang hadde Shiffrin planer om å kjøre alt, men stod over flere renn fordi trøblete vær skapte et langt tettere program. Da slalåmen måtte avvikles dagen etter storslalåmen, endte hun på svært overraskende vis utenfor pallen.

– OL var en lærepenge for meg. Jeg har det alltid i bakhodet. Det er mange som kjører alt, men til slutt når de et punkt der de er utslitt og på en måte utbrent, forklarer 23-åringen.

Nå kan historien gjenta seg. Værkaos truer torsdagens storslalåm, ifølge svenske Aftonbladet. Arrangørene har derfor en plan B om å flytte den til fredag – dagen før kvinnene skal kjøre slalåm.

I kveld er det regn og forblåst i Åre, skriver avisen. I morgen skal det være ventet kraftig vind, mens det på lørdag er varslet stormbyger i VM-byen.

Ragnhild Mowinckel er Norges medaljehåp i storslalåm. Moldenseren, som tok sølvet i OL, endte på tredjeplass i sitt siste verdenscuprenn i disiplinen.

PS: Shiffrin har allerede markert seg i Åre ved å ta gull i super-G.