Like før klokken 19 mandag kveld fikk politiet melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo.
Like før klokken 19 mandag kveld fikk politiet melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo. Foto: Anne Sofie Mengaaen

Dagbladet: Fant brennbar væske under justisministerens bil

Politiets sikkerhetstjeneste etterforsker truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har funnet spor etter brennbar væske i flasker som var festet under bilen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge Dagbladet.

Det var sist mandag at et tøystykke med flasker ble funnet, bundet fast med knute i en krok, under støtfangeren på bilen.

Ifølge Dagbladets kilder har politiet funnet spor etter brennbar væske i flaskene.

Tøystykket med flaskene var festet til hengerfestet, men har trolig blitt pakket opp under eksosanlegget, slik at det ikke ble oppdaget. Politiet tror bilen sto et annet sted enn utenfor Waras hjem i Oslo da flaskene ble festet til den.

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere hvilke etterforskningsmessige skritt vi har tatt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Han ønsker bare å bekrefte at etterforskningen av hendelsene rundt Wara pågår for fullt.

– Veldig ubehagelig

Hendelsen sist mandag var den tredje på rundt to måneder. I begynnelsen av desember fant justisministeren bilen og boligen tagget med hakekors og ordet «rasist», og det ble gjort funn som ga mistanke om at noen hadde forsøkt å tenne på bilen til familien Wara. Den 17. januar var det branntilløp i søppelkassa utenfor huset.

– Jeg konstaterer at vi er kommet til et punkt der det er blitt veldig ubehagelig. Jeg vil ikke spekulere i årsaker her. Det er opp til politiet å pågripe gjerningsmennene, sa statsråden til NTB etter den første hendelsen i desember i fjor.

Det er ikke lenge siden sist politiet måtte rykke ut til justisministerens bolig. 17. januar ble et søppelspann noen meter fra Waras bolig påtent.

Bare noen uker før det igjen ble justisministerens bil og bolig tagget ned med rød tusj.

Ordet «rasist» sto skrevet med store bokstaver. I tillegg tydet en hyssing ned i statsrådens bensintank på at noen ville sprenge bilen hans.

Den gangen sa justisministeren at han ikke vil la seg true til taushet. (NTB/TV 2)