Aksel Lund Svindal har fått jobb i skibransjen

Aksel Lund Svindal skal utvikle og designe ski for HEAD.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den pensjonerte VM-sølvvinneren har kjørt på HEAD-ski siden 2010.

Nå fortsetter samarbeidet med skiprodusenten.

– Vi satt oss ned i fjor og så på kontrakten for veien videre. Vi så på flere scenarier, for vi visste ikke hvor lenge han kom til å holde på, forteller renndirektør Rainer Salzgeber til TV 2.

Det var på den avsluttende HEAD-festen for både Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal i Åre denne søndagen, at Salzgeber avslørte at samarbeidet fortsetter.

– Hva skal han gjøre?

– Vi har ski med forskjellige spesifikasjoner i HEAD. Aksel kommer til å jobbe med perfomance-serien. Han skal komme med sine meninger og feedback, også skal han være med på å bestemme design, forteller direktøren.

– Så Aksel blir skiutvikler?

– I prinsippet kan man si det, men det handler også om produktledelse. Han kommer til å ha innflytelse over navngivning og hvordan det endelige designet skal se ut.

Den tidligere østerrikske alpinisten mener det Aksels lojalitet til skifabrikken som sikrer han jobb nå.

– Jeg husker et renn på Kvitfjell der han ikke fikk verdenscup-poeng. Aksel var helt rolig, og i stedet for å kritisere utstyret, kom han med konstruktiv tilbakemelding og krav, slik at vi kunne justere oss, minnes Salzgeber.

Aksel Lund Svindal har ifølge Dagens Næringsliv tjent brorparten av pengene sine utenfor idretten. Blant annet gjennom kjøp og salg av aksjer.

I januar i fjor startet Svindal klesmerket Greater than A sammen med blant annet kameraten Marius Eckmann. Sistnevnte har vært landsjef i J. Lindeberg i Norge og har solid erfaring fra tekstilbransjen.

Nå skal han altså i tillegg begynne i HEAD.