LENSER: Brannvesenet la ut lenser ved Operaen i Oslo onsdag formiddag, etter at oljelekkasjen ble kjent.
LENSER: Brannvesenet la ut lenser ved Operaen i Oslo onsdag formiddag, etter at oljelekkasjen ble kjent. Foto: Margrethe Håland Solheim/TV 2

Flere tusen liter fyringsolje har lekket ut i Akerselva

Siden helgen har det lekket ut trolig flere tusen liter fyringsolje fra et firma i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt fikk melding om hendelsen like etter klokken 11 onsdag formiddag. Det var brannvesenet som varslet politiet, etter at bedriften oppdaget og varslet om lekkasjen.

– En stor mengde fyringsolje har lekket ut fra et firma i Persveien på Ulven i Oslo, og ut i Akerselva. Det er anslått at det er snakk om tre til fire tusen liter, sier operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

Brannvesenet har stanset lekkasjen og jobber nå med å suge og samle opp oljen, blant annet med lenser ved Operaen i Oslo.

Politiet etterforsker hendelsen.

– Så langt tyder etterforskningen på at dette har sammenheng med et innbrudd som har skjedd hos bedriften i helgen, sier Jøkling.

Politiet mener at innbruddstyver har skåret løs og stjålet et kobberrør fra bedriften innendørs. Kobberrøret var forbundet en større tank med fyringsolje som står utendørs.

– Når røret har blitt kappet av, har tankens innhold blitt pumpet ut i friluft. Dette innbruddet har altså fått uante følger, og det er sjeldent at det får så store konsekvenser som denne gang, sier Jøkling.

Selv om oljeutslippet potensielt kan gjøre stor skade, understreker operasjonslederen at de foreløpig ikke har fått noen meldinger fra publikum om skader på dyr eller natur.