BRANN: Store mengder røyk siver ut fra Moelvens sagbruk i Trysil.
BRANN: Store mengder røyk siver ut fra Moelvens sagbruk i Trysil. Foto: Jonas Sjøgren

Kraftig brann i sagbruk

Brannvesenet driver fortsatt etterslukking etter at det brøt ut brann i et sagbruk i Trysil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen brøt det ut en større brann på Moelvens sagbruk på Slettmoen i Trysil Store mengder røyk veltet ut fra bygningen.

Like før klokken 14 opplyser politiet til TV 2 at brannvesenet fortsatt driver etterslukking på stedet og at de vil ha vakthold utover dagen.

Brannvesenet har store ressurser på stedet for å slukke brannen. Det er ikke spredning til andre bygg, og ingen personer er skadd.

Brannmannskaper fra både Trysil og Elverum og Åmot deltar i slokkearbeidet. Ved 9.30-tiden utviklet det seg igjen åpne flammer. Det meldes om lite vind på stedet.

– Det har tatt fyr i takkonstruksjonen på tørkekammeret. Vi håper at det ikke skal være fare for spredning, sier daglig leder Runar Pettersen til Østlendingen.

Det brenner i seks av de 19 tørkekamrene. Pettersen opplyser at det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men at det er mistanke om at den har med en elektrisk motor i taket å gjøre.

«Det er stor røykutvikling, men foreløpig ikke besluttet behov for evakuering av omliggende bygg», skriver politiet på Twitter.