Wenger forsvarer Mourinhos innvendinger mot Pogba og mener Solskjær har vært heldig

Arsenals tidligere managerprofil Arsène Wenger sier at han forstår José Mourinhos innvendinger mot Paul Pogba, og antyder at Ole Gunnar Solskjær har hatt flaks i sine første kamper som Manchester United-sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter ti seire og én uavgjort på sine elleve første kamper som vikarierende Manchester United-sjef, kom nedturen for Ole Gunnar Solskjær.

PSG – uten sine største stjerner Neymar og Edison Cavani – ble for sterke i den første kampen i Champions League og tok onsdag kveld en solid 2-0-seier på Old Trafford.

Resultatet sørger for at PSG har en glitrende utgangspunkt for å gå videre til kvartfinalen i Europas gjeveste klubbturnering.

Se hvordan PSG slo Manchester United øverst

En av Manchester Uniteds spillere som ikke levde opp til forventningene var midtbanestjernen Paul Pogba. Franskmannen maktet aldri å markere seg, og ble sendt i garderoben før kampslutt etter å ha fått to gule kort.

– Pogba mangler disiplin
På TV 2 Sportens spillerbørs fikk Pogba kun fire av ti mulige poeng.

FORSVARER MOURINHO: Arsene Wenger forsvarer José Mourinhos behandling av Paul Pogba.
FORSVARER MOURINHO: Arsene Wenger forsvarer José Mourinhos behandling av Paul Pogba. Foto: Paul Ellis

– Har vært i eventyrlig form de siste ukene, men i kveld blir han effektivt stoppet av Marquinhos og PSG. Viser frem en del fine detaljer, men dette var ingen god kveld på jobben for den franske stjernen, konstaterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen i sin vurdering av den franske stjernen.

Under José Mourinho havnet Pogba til slutt helt ute i kulden, mye på grunn av at den tidligere United-sjefen ikke mente midtbanespilleren var disiplinert nok i sitt defensive spill.

Arsenals managerlegende Arsène Wenger forsvarer Mourinhos innvendinger mot Paul Pogba.

– Mourinho har bevist at han er en strålende manager, og Mourinho har alltid krevd disiplin av alle spillerne i laget. Jeg mener at Pogba er en fantastisk fotballspiller, men av og til så mangler han disiplin, sa Wenger da han gjestet TV-studio som ekspert for beIN SPORTS under oppgjøret mellom Manchester United og PSG.

– Mourinho ønsket disiplin fra alle spillerne, og det gjaldt også for Pogba. Det må vi forsvare, mente han.

Manchester Uniteds keeperlegende Peter Schmeichel mener nederlaget mot PSG viser at José Mourinho hadde helt rett da han etterlyste defensive forsterkninger på Old Trafford.

– Du kan ikke ta helt av bare fordi du er supporter, men vi vet alle at Mourinho kjempet for å hente en ny midtstopper i fjor sommer. Han gjorde det fordi United har et problem i midtforsvaret. Det er et par i forsvaret som har gjort en god jobb, men de defensive problemene har ikke forsvunnet. Det ble avslørt mot PSG, sa dansken i studio til BeIn Sports.

– Var heldig med kampprogrammet
Arséne Wenger hevder samtidig at Ole Gunnar Solskjær har hatt flaks i sine første kamper etter å ha møtt Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle og Reading i sine fem første kamper som Manchester Uniteds vikarierende manager.

– Statistikken kan av og til lyve. Hvorfor? Fordi Marcus Rashford spilte oftere på vingen under Mourinho, og under Solskjær spiller han midtspiss. Derfor har han fått flere sjanser og scoret flere mål, sa Wenger, og la til:

– Da Mourinho måtte forlate klubben, så hadde Manchester United fem kommende kamper som laget kunne vinne. Hver seier gir spillerne mer tro, og det er det Solskjær har gjort, poengterte han.

Wenger mener at Manchester United først og fremst er blitt et kontringslag under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

– Manchester United er nå et kontringslag med bevegelige spillere på midten, konstaterte Wenger i studio.

Etter kampen mente Wenger det var klasseforskjell på lagene.

– Forskjellen på lagene, både når det gjaldt tekniske og hurtigheten i spillet, ble bare større og og større jo lengre kampen pågikk. Manchester United spilte på hjemmebane og hadde ett skudd på mål i en Champions League-kamp. Det sier alt om forskjellen på de to lagene, sa Wenger, ifølge Sky Sports News.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var også blant dem som var kritisk til Paul Pogbas innsats mot PSG.

– Franskmannen ble frustrert, og da ender det sjelden godt. Kroppsspråket lignet plutselig på det han viste i sine dårlige stunder i høst. Det endte med rødt kort etter en merkelig stempling på Dani Alves. Dermed blir han ikke med i returkampen, men før den spilles blir det spennende å se hvilken Paul Pogba som møter opp mot Chelsea og Liverpool, skrev TV 2-eksperten i sin blogg om kampen.

Kritisk til Solskjærs taktikk
TV 2-ekspert Brede Hangeland var kritisk til Solskjærs taktiske tilnærming mot PSG i Champions League-studio.

– På dette nivået handler det om evnen til taktisk fleksibilitet. Vi har sett det en gang før med Solskjær som manager. Det var andreomgangen mot Tottenham, der han ble taktisk utkonkurrert av banen av Pochettino, men likevel vant kampen. I dag blir han også utkonkurrert på taktikk i andreomgang, og taper klart for PSG. Der har han det siste steget som han må ta for å bli en manager i toppklasse, slo Hangeland fast.