16-åring knivranet – mann inn til avhør

Politiet jaktet på to menn etter en 16 år gammel gutt ble ranet med kniv i Sandvika tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 19.30 fikk politiet melding om at en person var utsatt for et knivran i Sandvika i Bærum.

Politiet opplyser at gjerningspersonene skal ha truet med en kniv, samt utsatt fornærmede for vold.

– Gjerningspersonene skal ha truet den 16 år gamle gutten med kniv, samt sparket han så han falt, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Ifølge politiet fremstår 16-åringen som uskadet etter hendelsen.

Ranerne fikk med seg en dyr jakke, samt noen andre gjenstander - som politiet ikke ønsker å opplyse hva er.

Politiet leter etter to gjerningspersoner. De blir beskrevet som høye, utenlandske menn. Én av dem skal være ikledd en sort jakke, mens den andre er iført brun jakke. Begge skal ha hatt på seg joggebukser og skjult ansiktet med en buff.

I tillegg til å søke etter gjerningspersonene, søker politiet etter kniven, forsøker å komme i kontakt med vitner, samt sjekker kameraovervåkning på stedet.

Til avhør

Det har vært mange voldshendelser med bruk av kniv den siste tiden. Og politiet syns trenden er bekymringsfull.

– Det har vært mange episoder med kniv i det siste. Det er ikke bra at folk går rundt med kniv, og enda verre: angriper andre med kniv. Dette er en trend som jeg virkelig håper vi klarer å snu, sier Gulbrandsen.

En mann er tatt med inn til avhør hos politiet etter at to maskerte menn ranet en 16 år gammel gutt i Sandvika i Akershus tirsdag kveld.

Bevæpnet politi søkte tirsdag kveld etter de to ransmennene, som truet 16-åringen med kniv og sparket ham slik at han havnet i bakken. Under søket, som ble trappet noe ned ved 21-tiden, påtraff politiet en mann de ønsker å snakke nærmere med.

– Vi vet foreløpig ikke om han er et vitne eller om han kan mistenkes for å stå bak ranet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.