SAKSØKER: Lufthansa saksøker en passasjer som ikke benyttet en returbillett fra Oslo til Seattle.
SAKSØKER: Lufthansa saksøker en passasjer som ikke benyttet en returbillett fra Oslo til Seattle. Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters/NTB scanpix

Flypassasjer utnyttet kjent billett-smutthull – saksøkes av flyselskap

Mannen hadde billetter på businessklasse fra Oslo til Seattle via Frankfurt, men å reise til Norge var aldri planen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingenting føles vel bedre enn å bestille en flyreise og hotell og vite at du har gjort et priskupp.

Det finnes flere tips for hvordan man får de billigste flybillettene, og enkelte går lenger enn andre i jakten på et priskupp.

Nå vil Lufthansa saksøke en flypassasjer som har utnyttet billettsmutthullet som kalles «hidden city-booking», skriver The Independent.

Skulle fly fra Oslo

Den anonymiserte passasjeren som hoppet av underveis, skal ifølge det tyske flyselskapet aldri hatt til hensikt å reise til sluttdestinasjonen.

Ifølge et rettsdokument som CNN viser til, dreier det seg om en mannlig passasjer som i april 2016 ikke benyttet en returflight på businessklasse fra Oslo til Seattle, med mellomlanding i Frankfurt.

Han brukte i stedet en annen Lufthansa-reservasjon fra Frankfurt til Berlin. Flyselskapet mener dette strider med reisevilkårene, og ønsker erstatning på drøye 2100 euro fra passasjeren.

Anket avgjørelse

En domstol i Berlin avviste søksmålet i desember, men Lufthansa opplyser til CNN at de anket avgjørelsen.

Allerede i 2015 var dette et problem i flybransjen, skrev Dagens Næringsliv.

Nettsider som Skiplagged benyttes i økende grad av forbrukere som ønsker å spare penger. Men det er imidlertid flere fallgruver underveis for «no show»-passasjerer som tør å prøve seg, ifølge den britiske avisen.