Mistet skien: – Det skal absolutt ikke skje

Norge ut av lagkonkurransen i Åre etter skitrøbbel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sebastian Foss Solevåg mistet en ski underveis da Norge røk ut i kvartfinalen av lagkonkurransen i alpin-VM.

– De forsvant, rett og slett. Det er litt oppkjørt her, men det skal absolutt ikke skje. Heldigvis er hele apparatet som jobber for dette her og ser på. Det skal ikke skje, og det skal ikke skje igjen, sier han til TV 2.

– Hvorfor skjer det?

– Det er litt oppkjørt og litt salt, men det er vanskelig å si. Den spretter bare av. Jeg har jo folk som står på start og sjekker alt i det jeg går ut. Det er vanskelig å forklare, sier Foss Solevåg.

– Hadde en medaljesjanse

Han legger ikke skjul på at han er skuffet.

– Ja, det er jeg. Vi var et veldig sterkt lag og hadde en medaljesjanse i dag, sier han.

Spjelkavik-alpinisten hadde sett at Thea Stjernesund åpnet kvartfinalen i parallellslalåm mot Italia på best mulig vis. Hun vant sin duell mot Irene Curtoni.

– Det var veldig gøy. Jeg skulle sikkert hatt litt mer å gå på, sa Stjernesund.

– Å starte med det her var egentlig veldig bra, sånn at jeg kunne få ned VM-skuldrene til storslalåmen, som er min gren, sa hun til NTB.

I neste duell ble det dramatikk da Solevåg plutselig mistet en ski. Dermed ble det tap i møtet med Alex Vinatzer.

Ingen reprise

Med 1-1 ble det et ekstra press på Norges to siste alpinister. Kristin Lysdahl tapte også sin duell mot Lara Mea Della, og da måtte Leif Kristian Nestvold-Haugen vinne med god margin i siste heat.

Han kjørte jevnt mot Simon Maurberger, men måtte se seg slått med to hundredeler.

Norge røk dermed ut i kvartfinalen og klarte ikke å gjenta medaljesuksessen fra OL i 2018. Da tok Norge bronse. Den gang var Nina Haver-Løseth en del av laget, men hun er ikke med til VM i Åre på grunn av en kneskade.

Sverige røk også tidlig

– Vi leverte sist gang i OL, og vi hadde absolutt gode muligheter i dag. Jeg gjør for mye feil i dag, sa Lysdahl.

– Det var kjedelig. Det er et veldig sterkt lag. Thea gjør jo en kjempeinnsats fra rød løype der hun slår Curtoni. Det virker som at tidene er litt kjappere i blå, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Tidligere i konkurransen slo Norge ut Tsjekkia med 4-0 i åttedelsfinalen.

Vertsnasjonen Sverige røk også i kvartfinalen, der Sveits ble for sterke. Sveitserne gikk hele veien og tok gullet. Seieren kom etter å ha kjørt 2-2 mot Østerrike i finalen, men vant på bedre tid. Italia tok bronsen.

(©NTB)