UTFORDRENDE FØRE: Det hagler inn med meldinger om ulykker tirsdag ettermiddag. Snøen sørger for krevende kjøreforhold.
UTFORDRENDE FØRE: Det hagler inn med meldinger om ulykker tirsdag ettermiddag. Snøen sørger for krevende kjøreforhold.

Kaos i trafikken i snøværet

Det renner inn med meldinger om trafikkulykker, mens snøen laver ned, i ettermiddagsrushet tirsdag. – Det er svært glatt. Kjør forsiktig, oppfordrer politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 16.27 melder politiet i Øst politidistrikt at en bil har havnet på taket ved Rolvsøy utenfor Fredrikstad.

Den mannlige sjåføren er kjørt til sykehus

Klokken 16.12 melder politiet om trafikkuhell øst for Fetsundbrua i Akershus. Her er det trafikale utfordringer.

– Det er svært glatt, opplyser politiet i Øst politidistrikt.

Ikke mange minuttene etter kommer den en ny melding, denne gangen fra Klokkerud i Fetsund. På riksvei 22 har to lastebiler kollidert. Her er det trolig bare snakk om materielle skader.

– Det har vært mange trafikkuhell i distriktet vårt i ettermiddag. Men det har snødd tett, så årsaken til alle ulykkene er trolig føreforholdene, sier operasjonsleder Ronny Samulesen i Øst politistrikt til TV 2.

Til nå er det ikke meldt om personskader i de mange ulykkene, men Samuelsen har en klar oppfordring til alle som skal ut på veiene:

– Kjør forsiktig og etter forholdene. Og hold avstand til foranliggende bil.

Ulykke stenger vei

På riksvei 171 vest for Lundeerråsen i Sørum var den en trafikkulukke like før klokken 16 tirsdag. Her er det store materielle skader på bilene, men ingen personer ble skadet.

Veien er stengt som følge av ulykken og køen strekker seg helt ut på E6 nordgående.

Politiet opplyser også her at det er svært glatt og oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig.

Kjedekollisjon

Ved Tønsberg var det ved 16-tiden en kjedekollisjon med fire biler involvert. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Politiet opplyser at det er trafikale problemer på Semslinna, som følge av ulykken, og anbefaler folk å kjøre via Sem kirke og Jarlsberggata.

Ved Hjelemland i Rogaland var det rett før klokken 16 et enslig kjøretøy som kjørte av veien. Her skal føreren, en mann i 40-årene, ha kommet fra ulykken uten skader. Han har forklart til politiet at glatt veibane var årsaken til utforkjøringen.

Buss sklidd av veien

I Troms har en buss sklidd av veien ved Solligården tirsdag ettermiddag. Uhellet skaper store trafikale utfordringer. Her er flere politipatruljer på stedet for å dirigere trafikken.

Klokken 15.57 fikk politiet i Leikanger i Sogn og Fjordane melding om en kollisjon mellom en buss og en personbil. Bilen er ikke kjørbar etter kollisjonen, og skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Veitrafikksentralen melder om redusert framkommelighet på riksvei 55 som følge av ulykken.

Ved Støren i Trøndelag kolliderte en personbil og en minibuss front mot front klokken 16.30. To personer er sendt til sykehus for sjekk etter ulykken. Politiet opplyser at det var dårlige dekk på personbilen, samt at føreren var påvirket av alkohol.