Solberg om Truslene mot wara:

– Signaler som er urovekkende

HAMAR (TV 2): Statsminister Erna Solberg sier Tor Mikkel Wara er ved godt mot, men at hendelsene utenfor boligen til justisministeren er «urovekkende».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bombegruppa rykket mandag kveld ut til boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Like før klokken 20 har bombegruppa konkludert med at gjenstanden er ufarlig.

Det er ikke lenge siden sist politiet måtte rykke ut til justisministerens bolig. 17. januar ble et søppelspann noen meter fra Waras bolig påtent.

Bare noen uker før det igjen ble justisministerens bil og bolig tagget ned med rød tusj.

Ordet «rasist» sto skrevet med store bokstaver. I tillegg tydet en hyssing ned i statsrådens bensintank på at noen ville sprenge bilen hans.

– Dette er noen signaler som er urovekkende. Nå vet vi ikke hvem som gjør dette eller hva som er årsaken, men det oppleves som en fremtredende politiker blir presset og skal oppleve ubehag og vanskeligheter for han og familien. Sånn skal det ikke være i norsk politikk, sier Solberg til TV 2.

Solberg frykter det blir færre som ønsker verv i norsk politikk.

– Det er alvorlig. Konsekvensen er jo at folk blir reddere for å ta på seg folkevalgte verv, sier statsministeren.

Statsminister Erna Solberg (H)
Statsminister Erna Solberg (H) Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Hun forteller at regjeringen har snakket sammen om situasjon.

– Vi har snakket om det i regjeringen for å høre hvordan det går. Han er ved godt mot og lar seg ikke presse, men det er klart at for alle oss som er politikere så oppleves det som berører familien ​alltid vanskelig. Det er viktig at politiet forsøker å finne ut av dette og vi skal ikke ha et land hvor politikere blir presset eller utsatt for hærverk.