FARMEN KJENDIS:

Svein ble sendt til sykehus – slik gikk det etter den rystende ulykken

Svein Østvik (57) ble løpt ned av en hest og måtte på sykehus iløpet av Farmen kjendis-oppholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var det duket for stor dramatikk på Farmen kjendis, da Svein Østvik (57), kjent som Charter-Svein, havnet i en ulykke på gården.

Det skjedde da han skulle frakte tømmer med hest og kjerre, fordi deltakerne bygger et nytt forrådslager inne på gården.

Plutselig løper hesten ut av kontroll, med kjerre og tømmer bak seg. Det gikk hardt utover Svein, som kom i veien for hesten.

Han havnet mellom hesten og en port, og ble løpt ned.

– Vi mistet kontrollen på vei opp, etter å ha lesset med tømmer. Så drar både jeg og Christer hesten mot høyre, for å komme rett på porten. Så skjener hesten, og vil avgårde gjennom porten. Jeg kjenner at jeg blir trykket ned, forklarer Svein i episoden.

BLE SKADET: Svein Østvik måtte få hjelp av de andre deltakerne da han ble løpt ned av hesten. Foto: TV 2
BLE SKADET: Svein Østvik måtte få hjelp av de andre deltakerne da han ble løpt ned av hesten. Foto: TV 2

Se den dramatiske hendelsen i videoen i toppen av saken.

– Det var grusomt

Hesten tråkket han på beinet, og Østvik lå i store smerter på jordet. De andre deltakerne kom løpende og forsøkte å hjelpe han.

– Det var mye adrenalin. Porten fløy gjennom lufta og han landet i grøfta. Det tok helt av, det var grusomt, sier radiovert Mina Hadjian i episoden.

Deltakerne hevet det røde flagget, og Svein måtte få medisinsk hjelp. Alle trodde realitydeltakerens opphold på gården var over for godt.

Svein ble kjørt rett til sykehus, først i Hamar, og så videre til Elverum sykehus for å ta røntgenbilder.

En kritisk kommentar får Svein til å hisse seg opp

– Var sikker på at det var slutt

– I bilen til sykehuset diskuterte produksjonen alternativer for hjemreise. Jeg var sikker på at det var slutt for meg. Da jeg kom til sykehuset, var legen helt sikker på at beinet var brukket, sier Svein på telefon til TV 2 onsdag.

– Legene trodde ikke det de så da røntgenbildene var tatt. Det var ikke brudd! Jeg ble så lettet og begynte å ane et håp om at jeg skulle få reise tilbake, sier han.

Beinet var alvorlig forslått, med blodutredelser.

Legens bekymring var at Svein kunne få betennelser dersom han belastet beinet. Han fikk derfor beskjed om å ta det rolig, men fikk til slutt reise tilbake til gården med smertestillende medisiner.

– Rørende!

Senere samme kveld kom derfor Svein haltende tilbake til gården.

– Det var så fint å komme tilbake. Det var så rørende og motiverende å se hvor glade de andre deltakerne ble da jeg kom tilbake. De la ordentlig til rette for meg, og var opptatt av at jeg skulle ha det bra. Jeg kjente på et utrolig samhold, sier Svein.

Den første dagen fikk ikke Svein lov til å delta i arbeidet på gården.

Tirils påfunn gjør Svein livredd

– Dag nummer to var jeg imidlertid i gang igjen. Jeg startet opp med ny giv – det var meningen at jeg skulle tilbake til gården, og den sjansen skulle jeg benytte meg av, sier han.

Kan skje ulykker

Svein har selv jobbet med hester, og han har trent en travhest på Bjerke. Han forteller at hendelsen ikke har gjort at han har blitt redd for hester.

– Det kan skje ulykker når man jobber med hest. De er skvetne, og når de blir redde, er instinktet deres å flykte. Jeg ble god venn med hesten igjen etterpå, sier Svein.

Farmen kjendis ser du mandag, onsdag og søndag på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.