Kompakt-SUV-en Mitsubishi ASX kommer i ny og tøffere utgave.
Kompakt-SUV-en Mitsubishi ASX kommer i ny og tøffere utgave.

Glemt storselger kommer i ny utgave

En ting vil mange norske kunder savne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4.194 nordmenn kjøpte Mitsubishi ASX, tilbake i 2011. Den ble da Norges klart mest solgte bil med firehjulsdrift og dermed også en solid suksess for den norske Mitsubishi-importøren.

Men årene har gått og det har vært stille rundt den litt beskjedne ASX-modellen. Den har riktignok fått en oppgradering underveis, men ikke nok til å nå tilbake til gamle høyder salgsmessig.

Nå er det den større og ladbare hybriden Mitsubishi Outlander PHEV som er selve lokomotivet for Mitsubishi-salget her i Norge.

Men nå kommer ASX i en ny og tøffere utgave. Det bør kunne hjelpe på salget også her hjemme.

Slik blir den seende ut bakfra nå. Mye tøffere enn dagens modell.
Slik blir den seende ut bakfra nå. Mye tøffere enn dagens modell.

Nøkkelmodell

Siden introduksjonen i 2009, er det solgt rundt 1,32 millioner ASX på verdensbasis. I over 90 land. De største markedene er Nord-Amerika, Europa, Australia og Kina.

ASX er faktisk den tredje mest solgte modellen i modellprogrammet til Mitsubishi. For det er nå en gang slik at verden er litt mer enn Norge...

ASX er en kompakt SUV som skal trives både i byen, til hverdags og på langturer. Bilen er lettkjørt og man har god utsikt over trafikkbildet slik SUV-er ofte byr på, med litt høyere sittestilling.

For det europeiske markedet får den nye bilen ny motorisering med en 2-liters 16-ventilers bensinmotor. Sammen med en femtrinns manuell girkasse eller med en CVT automatgirkasse med 6 trinn.

Etter det vi erfarer vil den, i alle fall ikke foreløpig, komme i noen ladbar hybrid-variant som den større Outlander. Akkurat det er nok noe mange norske kunder vil savne, og som definitivt ville bidratt til å øke salget ytterligere.

Slik var det å kjøre SUV – for 40 år siden

Også interiøret oppgraderes, med blant annet ny og større skjerm med flere funksjoner.
Også interiøret oppgraderes, med blant annet ny og større skjerm med flere funksjoner.

Mer moderne innvendig

Rent visuelt er den nye og tøffere fronten det første man legger merke til. Bakstussen preges av nye LED-lamper og en del andre mindre endringer.

Den får også et par nye lakkfarger å velge i. Innvendig blir nykommeren mer moderne, med større MMI-skjerm og flere nye bruker- og assistent-systemer.

Bilen får verdenspremière på bilutstillingen i Geneve i mars. Der er Broom tilstede og vi kommer tilbake med både priser og tekniske data på den nye modellen så snart dette blir tilgjengelig.

Les også: Skal du ha denne må du skynde deg...

Video: Denne er for deg som vil ha en enda tøffere SUV