Runar Søgaard trekker seg fra Torpet kjendis

Runar Søgaard (51) kalte Torpet kjendis-gjengen for et «freakshow» før han valgte å trekke seg fra innspillingen.

I søndagens episode av Farmen kjendis var det tidligere TV-predikant Runar Søgaard (51) som forlot Li gård på Tangen.

Han tapte tvekampen mot Ole Klemetsen (46), og dermed var oppholdet hans på Farmen kjendis over etter to uker.

Like etter tvekamp-tapet fortalte Runar til TV 2 at han ikke tapte med vilje, men åtte måneder etter innspillingen hevder han at han iscenesatte sin egen exit fra Farmen kjendis.

Til tross for at han muligens ville reise hjem fra Farmen kjendis, dro Runar videre til Torpet kjendis.

På denne lille husmannsplassen på Stange havner de utslåtte deltakerne, og der får de muligheten til å kjempe seg inn igjen på Farmen kjendis-gården.

På Torpet kjendis ble Runar møtt av kunstner og forfatter Aune Sand (52), blogger Kristin Gjelsvik (32) og artist Carina Dahl (33).

Se Torpet kjendis på TV 2 Sumo.

Trekker seg

Det ble raskt klart at Runar og Aune ikke hadde en særlig god kjemi.

Under omvisningen på den lille gården pratet Aune om kvinner, befrukting og unnfangelse, men Runar satte ikke pris på praten om blomster og bier.

Runar brukte ord som «freakshow» og «weird» for å beskrive Aune, og han følte at han hadde lite til felles med kunstneren.

I onsdagens episode av Torpet kjendis på TV 2 Sumo har Runar fått nok, og han annonserer til de tre andre at han vil reise hjem.

Dermed trekker Runar seg fra Torpet kjendis etter kun én dag på den lille gården.

Se video av at Runar trekker seg i toppen av saken.

TORPET KJENDIS-GJENGEN: Aune Sand, Runar Søgaard, Carina Dahl og Kristin Gjelsvik er de fire beboerne på Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2
TORPET KJENDIS-GJENGEN: Aune Sand, Runar Søgaard, Carina Dahl og Kristin Gjelsvik er de fire beboerne på Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Freakshow

I programmet gir Runar en forklaring på hvorfor han velger å reise hjem.

– Jeg er skikkelig glad for den fine gjestfriheten som dere har vist, men for meg så har det vært litt for mye freakshow for at jeg orker å bli her, sier Runar til de tre andre deltakerne i Torpet kjendis-episoden.

– Om Aune ikke hadde vært her, så hadde det vært en helt annen situasjon. Ikke fordi han er en dårlig person og fordi det er noe feil med han, men visse personer i livet klikker det ikke med. Tanken på å være her i natt og våkne til en ny dag i ko-ko-land, er ikke så fristende. Jeg kjenner at jeg vil reise herifra, sier Runar videre i episoden.

– Uaktuelt å bli

Til TV 2 utdyper Runar i etterkant:

– Jeg fikk veldig god kontakt med jentene. De var veldig koselige folk. Men jeg kjente at det var uaktuelt å henge med Sand i noen uker ... Da tror jeg at en av oss hadde blitt båret ut derifra. Derfor ble jeg i én dag, og så var det over, sier han over telefon.

– Hva tenker du om de harde ordene du sa til Aune Sand i dag?

– Jeg tror ikke han ble så fornærmet. Jeg følte han spilte en rolle der inne, så dette var overflatisk, sier han.

INGEN GOD KJEMI: Runar Søgaard mente at han og Aune Sand ikke hadde noe til felles. Før Runar forlot Torpet kjendis, tok de en ridetur sammen. Foto: Alex Iversen/TV 2
INGEN GOD KJEMI: Runar Søgaard mente at han og Aune Sand ikke hadde noe til felles. Før Runar forlot Torpet kjendis, tok de en ridetur sammen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Slik reagerte Aune

Aune Sand hevder til TV 2 at han tok hendelsen med knusende ro.

– Alle mennesker må ta sine valg. Han tar sine valg, og det er livets gang. Det har skjedd større tragedier i historien i samarbeidet mellom Sverige og Norge, sier han til TV 2 på telefon.

– Runar er en frittalende person. Han står fritt til å si og føle hva han vil. Han har min fulle støtte i å si akkurat det han mener. Han fikk en innføring i mitt verdensbilde, og han fikk uttrykt sine tanker tilbake, sier Aune.

– Ble du fornærmet da han kalte dere et freakshow?

– Nei, jeg ble bare veldig overrasket. Jeg trodde han skulle fortelle noe positivt, og så kom beskjeden om at han ville trekke seg. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, sier han.

Avsluttet med en rørende hendelse

Til TV 2 forteller Runar at han fikk en veldig fin avslutning på oppholdet. Han hjalp nemlig deltakeren Carina Dahl til å overvinne skrekken sin for hester.

– Hun var i en hesteulykke da hun var barn, og hadde ikke turt å drive med hester etter det. Det var en stor sorg for henne. Så vi tok tak i det sammen, og etter to timer ren hun rundt med tårer i øynene, forteller han.

Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet kjendis mandag, onsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo. ​​​​​​​