Voldtektssak mot tidligere Molde-spiller er utsatt

ÅLESUND (TV 2): Straffesaken mot en tidligere fotballspiller i Molde FK som er tiltalt for voldtekt, er utsatt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– To av påtalemyndighetens vitner kunne ikke stille og jeg ba da lagmannsretten om at saken måtte utsettes, sier førstestatsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til TV 2.

Hun ønsker ikke opplyse nærmere hvilke to vitner som ikke kunne møte. Straffesaken skulle starte i Frostating lagmannsrett torsdag, og det var satt av fem dager til saken.

– Det er et vitne til statsadvokaten, som er stevnet som et vitne, som ikke vil møte. Han jeg forsvarer vil møte og vil bli ferdig med saken, og vi har derfor motsatt oss en utsettelse, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til TV 2.

Ifølge Romsdals Budstikke er det én fotballspiller som spiller utenlands, som nekter å møte som vitne.

– Det er en utrolig arroganse som går kraftig ut over både tiltaltes og fornærmedes krav på å få rettssaken tatt opp til doms. Jeg regner med at vitnet vil bli etterlyst, men det hjelper lite akkurat nå, sier bistandsadvokat John Christian Elden til Romsdals Budstikke.

Det er Frostating lagmannsrett som har besluttet at saken inntil videre er utsatt.

– Vi skal ha et nytt møte med domstolen igjen i morgen og håper å komme frem til en ny dato for gjennomføring av ankesaken, sier Thorn Nordheim.

Den tidligere MFK-spilleren må møte i lagmannsretten, tiltalt for voldtekt av en sovende kvinne på en fest.

Aktor krevde i tingretten at mannen skulle dømmes til fire års ubetinget fengsel. Men fotballproffen ble i Romsdal tingrett i fjor sommer frikjent for anklagen. Han ble likevel betale den fornærmede kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning.