STJERNESKUDD: Alexandria Ocasio-Cortez utenfor Det hvite hus tirsdag.
STJERNESKUDD: Alexandria Ocasio-Cortez utenfor Det hvite hus tirsdag. Foto: Saul Loeb

Kongressens stjerneskudd (29) slår twitter-rekord med ny video

Den unge demokraten seiler opp til å bli en av de tydeligste stemmene mot det etablerte maktsystemet i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexandria Ocasio-Cortez (29) er Bernie Sanders-tilhenger og tidenes yngste kongressmedlem i USA.

Hun er også den eneste som kan utfordre president Donald Trumps grep på sosiale medier.

Rekord

En video der Ocasio-Cortez tar opp korrupsjon og USAs lover om valgkampfinansiering, har blitt den mest sette politikervideoen på Twitter noensinne, melder The Guardian.

Den frittalende demokraten har 3,1 millioner følgere på Twitter, og nesten 2,6 av disse har hun fått de siste åtte månedene. Hun har også en stor følgerskare både på Facebook og Instagram.

Hun har fremdeles en vei å gå før hun når igjen Trump som har 58 millioner følgere, men hun har prosentvis mer aktive følgere, ifølge oversikten fra Twitter, som the Guardian presenterer.

Går løs på valgkampfinansiering

I den virale videoen presenterer Ocasio-Cortez hvordan lovverket belønner politikere som prioriterer egne eller foretaks interesser over interessene til det amerikanske folk.

I form av en spørsmålsrunde til etikkeksperter i Kongressen, demonstrerer hun hvordan folkevalgte kan manipulere systemet til sin egen økonomiske fordel.

Når etikkekspertene bekrefter at det er slik systemet fungerer, spør hun om de samme reglene gjelder for Donald Trump, noe de bekrefter.

Ocasio-Cortez avslutter med å konkludere med at det er strengere etiske regler for den vanlige mannen i gata enn for folkevalgte politikere, inkludert presidenten.

Yngst i Kongressen

Ocasio-Cortez er et ungdommelig tilskudd til det ellers aldrende demokratiske partiet. Blant de nåværende profilene er Pelosi (78), Sanders (76), Joe Biden (75), Hillary Clinton (70) og Elizabeth Warren (69).

Appellen hun har i sosiale medier, bekymrer mange godt plasserte personer i det etablerte maktsystemet. Hun har også blitt en av de mest kritiske røstene mot Donald Trump.

Et forsøk på å ydmyke den unge kvinnen med å lekke en dansevideo fra studietiden, slo tilbake på kritikerne. Hun svarte elegant med å lage en ny dansevideo i korridoren på sin nye arbeidsplass - i den amerikanske Kongressen.