JUVENTUS-STJERNE: Cristiano Ronaldo.
JUVENTUS-STJERNE: Cristiano Ronaldo. Foto: Massimo Pinca

Juventus-sjef avslører: – Det var det eneste Ronaldo ønsket

Juventus' sportssjef Fabio Paratici forteller hvordan Serie A-giganten sikret seg Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter ni år som toppscorer og klubbikon i Real Madrid, valgte Cristiano Ronaldo å forlate den spanske hovedstaden til fordel for Serie A-giganten Juventus i fjor sommer.

Det ble alt annet enn gratis for Torino-klubben. Ronaldo kostet én milliard kroner i overgangssum, og portugiseren sikret seg en lønn på om lag 300 millioner kroner etter å ha signert fireårskontrakten med Juventus.

Men så langt har pengene vist seg å være en god investering for Juventus, både sportslig og kommersielt.

Ronaldo har scoret 20 mål totalt for sin nye klubb, som leder Serie A suverent. Klubben håver også inn penger på Ronaldo utenfor banen.

Nå avslører Juventus' sportssjef Fabio Paratici hvordan Serie A-giganten lyktes med å sikre seg Ronaldos signatur.

I et intervju med La Gazzetta dello Sport forteller han at det var Ronaldo selv som ønsket seg til Juventus.

– Alt startet da vi møtte Real Madrid i Champions League. Jeg traff Ronaldos agent Jorge Mendes og han sa til meg: «Du tror meg kanskje ikke nå, men om Ronaldo forlater Real Madrid, så vil han til Juventus. Og det er mindre komplisert enn du skulle tro». Så jeg begynte å undersøke saken, sier Paratici til avisen.

Paraticis neste steg var å kontakte klubbens mektige sjef Andrea Agnelli, medlemmer av styret og Juventus-helten Pavel Nedved.

– Jeg fortalte dem hva Mendes hadde sagt til meg, og at vi kunne signere Cristiano Ronaldo om vi oppfylte hans krav. Han ville ikke til noen andre enn Juventus. Det fantes ikke en plan B. Han ville bare til Juventus, det var hans eneste ønske, sier Paratici.

Han forteller at Juventus-ledelsen nesten ikke kunne tro det de hørte.

– De ble helt tause. Du må skjønne at Andrea forstår fotballen veldig godt. Og han vil gjøre Juventus enda større. Så han sa til meg: «Gi meg litt tid til å tenke på dette her». På det tidspunktet var jeg bare glad for at de ikke kastet meg ut av vinduet. Senere samme dag, på ettermiddagen, ba han meg sjekke alle sifrene vi hadde snakket om. Så rodde vi hjem avtalen, forteller han.