MEDALJEGROSSIST: Simen Hegstad Krüger fikk med seg to gullmedaljer og en sølvmedalje hjem fra Vinter-OL i Pyeongchang 2018.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
MEDALJEGROSSIST: Simen Hegstad Krüger fikk med seg to gullmedaljer og en sølvmedalje hjem fra Vinter-OL i Pyeongchang 2018. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Vraker OL-vinneren fra tremila - får gå femmila

Simen Hegstad Krüger må se tremila fra sidelinjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter til TV 2 at Simen Hegstad Krüger har fått beskjed om at han skal gå 50-kilometeren under ski-VM.

Det kom frem da TV 2 spurte om hva slags signaler han har gitt til Hegstad Krüger, som ble vraket til tremila, med hensyn til de andre distansene i VM.

– Han har fått signaler om at han skal gjøre seg klar, sier Myhr Nossum.

– Og det betyr?

– Det betyr at Simen skal gå femmila.

– Så han har fått beskjed om at han er tatt ut?

– Ja, det er korrekt. Han har fått den beskjeden, og han stiller som en av våre fire løpere på femmila.

– Hvor står Hegstad Krüger med tanke på stafettetappe?

– Han er svært aktuell for tredje etappe. Jeg vet hva han kan utrette på 10 kilometer skøyting. Heldigvis skal jeg ikke ta ut det laget ennå, 30-kilometeren var vrien nok, sier Myhr Nossum.

– Skuffet

Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo. Det blir Norges lag på 30 km med skibytte i ski-VM. Simen Hegstad Krüger, som vant OL-gull på 30 km i Sør-Korea, er veiet og funnet for lett.

Det bekreftet landslagssjef Vidar Løfshus tirsdag.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var skuffet. Det var et av hovedmålene mine for sesongen, sier Krüger til TV 2.

– Jeg føler jeg er blitt bedre siden i fjor. Jeg har levert gode resultater, men jeg skjønte før uttaket at det kunne bli sånn, fortsetter han.

Krüger fikk beskjeden for en uke siden.

– Det hadde ikke vært feil om jeg var på laget, men jeg ser at det er vanskelig å vrake en av de fire som ble tatt ut. Jeg har en viss forståelse for at laget ble som det ble, men jeg ble lei meg og skuffet, sier han.

– Følte du deg kvalifisert?

– Ja, det gjorde jeg. Men det har sjelden vært fem så godt kvalifiserte løpere. Jeg tror jeg hadde hatt en reell gullsjanse om jeg hadde gått. Jeg tror jeg kunne vunnet gull, sier han.

Krüger føler seg trygg på at han får gå femmila. Det spøker mer for stafetten. Krüger får etter all sannsynlighet ikke mulighet til å vise seg frem før stafetten.

– Vi kan ha mange potensielle stafettlag. De som er aktuelle skal gå renn før stafetten. De har enten muligheten til å svekke eller styrke sitt kandidatur. Den muligheten får jeg ikke. Jeg har levert en del gode skøyterenn i år og har vist at jeg kan skøyte fort over ti kilometer. Jeg er et godt alternativ på 3. etappen, sier han.

– En utfordring
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum forstår skuffelsen.

– Han er og var selvfølgelig skuffet, men han forbereder seg som om han skal gå. Som trener er jeg ekstremt stolt over måten han taklet den beskjeden på, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Det har vært en utfordring å ta ut kun fire stykker. Etter en totalvurdering har vi plukket ut de fire vi mener er mest skikket til å ta medalje, fortsetter han.

Dette er sprintlagene
Kristine Stavås Skistad, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng går sprinten. Falla har personlig friplass på sprinten siden hun er regjerende verdensmester, og derfor kan Norge stille med fem på distansen i årets VM.

Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh, Emil Iversen og Sindre Bjørnstad Skar går herresprinten. Eirik Brandsdal blir reserve.

På kvinnenes 15 km med skibytte går Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.