MOTSTANDERE: Sagosen og Gensheimer spiller sammen i PSG, men her er de i duell mot hverandre i semifinalen i VM 2019
MOTSTANDERE: Sagosen og Gensheimer spiller sammen i PSG, men her er de i duell mot hverandre i semifinalen i VM 2019 Foto: Åserud, Lise

Sagosen mister romkameraten: – Det blir litt rart

Uwe Gensheimer har scoret 49 mål for franske PSG denne sesongen, men etter sommeren forlater han Frankrike og klubbkamerat Sagosen for gamleklubben i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uwe Gensheimer er en viktig spiller og kapteinen for det tyske håndballandslaget.

Han hadde en sentral rolle i maktdemonstrasjonen i semifinalen i VM hvor Tyskland tok i mot Norge på hjemmebane.Det har han også blitt for storklubben Paris Saint-Germain, hvor han har godt samarbeid med Sander Sagosen.

I slutten av januar ble det klart at ved sesongslutt vil samarbeidet mellom Sagosen og Gensheimer ta slutt.

Tyskeren skal returnere til sin tidligere og første proffklubb, Rhein-Neckar Löwen. 2018/2019-sesongen blir hans siste for den franske klubben. Sagosen har fått forberede seg på overgangen, men synes det er kjedelig.

– Det blir litt rart. Vi har bodd på rom sammen og han er blitt en god kamerat, i tillegg til en god medspiller, men sånn er håndballen, sier Sagosen.

– Vi har snakket litt sammen om det. Han savner familien og kona hans jobber der, så han synes det var riktig nå.

Bytter plass

Gensheimers overgang var ikke lenge i dagslyset før PSG hadde signert en ny venstre kantspiller til sin tropp.

ERSTATTER: Gudjon Valur Sigurdsson erstatter Gensheimer som venstre kantspiller i PSG troppen. Her fra 2015 i møte med Norge.
ERSTATTER: Gudjon Valur Sigurdsson erstatter Gensheimer som venstre kantspiller i PSG troppen. Her fra 2015 i møte med Norge. Foto: Nesvold, Jon Olav

Islandske Gudjon Valur Sigurdsson tar over rollen til Gensheimer i PSG, men Gensheimer tar over Gudjons rolle også. Islendingen er nemlig venstre kanspiller for Rhein-Neckar Löwen.

Sigurdsson har spilt for den tyske klubben siden 2016, men var også en del av troppen fra 2008 til 2011.

Overgangen ble kjent bare dager etter at Tysklands landslagskaptein bestemte seg for å spille neste sesong hjemme. Sagosen tror det blir lite kvalitetsforskjell på den nye kantspilleren.

– Blir selvfølgelig litt annerledes. Vi mister kanskje verdens beste venstre kantspiller, men kantenes jobb er å sette ballen i mål når de får den, og det tror jeg Gudjon også skal få til, sier PSG-bakspilleren.

Har gjort det godt i Tyskland

32-åringen har tidligere blitt kåret til årets spiller i Tyskland hele fire år på rad; 2011, 2012, 2013 og 2014.

Gamleklubben Rhein-Neckar Löwen ønsker den tyske spilleren tilbake med åpne armer.

Gensheimer spilte for denne klubben i hele tretten år før han byttet til Champions League favorittene PSG i 2016, det var hans første proffklubb.

VENDER HJEM: Gensheimer returnerer til gamleklubben etter tre år i PSG. Her feirer de etter de kvalifiserte seg til Final Four i Champions League i 2018.
VENDER HJEM: Gensheimer returnerer til gamleklubben etter tre år i PSG. Her feirer de etter de kvalifiserte seg til Final Four i Champions League i 2018. Foto: Alain Jocard