FÅR EGET TV-PROGRAM: José Mourinho.
FÅR EGET TV-PROGRAM: José Mourinho. Foto: Glyn Kirk

Mourinho har fått ny jobb

– Jeg er vant til å overraske alle, sier José Mourinho etter å ha signert en avtale om å få sitt eget TV-program.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho fikk som kjent sparken i Manchester United i desember. Erstatteren Ole Gunnar Solskjær har ledet klubben til ti seire av elleve mulige etter at portugiseren forsvant ut dørene på Old Trafford.

Mourinho har imidlertid ikke gått arbeidsledig etter at han forlot Manchester United.

Managerprofilen har gjestet studio som ekspert i fotballsendingene til Qatars Bein Sports, og nå har han bestemt seg for å ta flere TV-jobber.

Ifølge BBC har Mourinho nå fått sitt eget TV-program i den russiske TV-kanalen RT, tidligere kjent som Russian Today.

Programmet vil få navnet «On the Touchline», og vil ha fokus på å analysere alt fra kampene i Champions League til storkamper i Premier League og Serie A.

– Jeg ville ha en ny utfordring, og jeg er er jo vant til å overraske alle, sier Mourinho om sin nye jobb, ifølge BBC.

56-åringen var sjef for Manchester United fra 2016 til 2018 og ledet klubben til to titler, Europa League og ligacupen. Han har tidligere vært trener for toppklubber som Inter, Real Madrid og Chelsea.

Solskjær spøkte med superstjerne

Mourinho hadde egentlig ikke trengt å tatt en ny jobb med tanke på alle pengene han har tjent på fotballkarrieren. Etter at Manchester United kvittet seg med managerprofilen mens han ennå hadde kontrakt frem til slutten av 2019/2020-sesongen, måtte klubben ut med en betydelig sum.

Ifølge The Daily Mail fikk han ikke mindre enn 15 millioner pund, rundt 163,5 millioner kroner etter dagens kurs, i kompensasjon etter å ha fått sparken.