HUDSYKDOM: Kim Kardashian har lenge vært åpen om psoriasis. Nå har superstjernens ansikt blitt rammet av hudsykdommen.
HUDSYKDOM: Kim Kardashian har lenge vært åpen om psoriasis. Nå har superstjernens ansikt blitt rammet av hudsykdommen. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB scanpix

Kim Kardashian deler bilder av sykdommen

Kim Kardashian (38) har blitt rammet av hudsykdom i ansiktet. Generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet i Norge hyller åpenheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2011 åpnet Kim Kardashian opp om hudsykdommen psoriasis.

Diagnosen psoriasis er en kronisk hudsykdom som gir røde sår på kroppen.

– Folk forstår ikke hvordan jeg blir presset til å se perfekt ut. Legger jeg på meg noen kilo, kommer det overskrifter, så se for deg hva tabloidene vil gjøre med meg når de får se alle disse prikkene?, sa hun i et intervju den gang.

– Ingenting jeg kan gjøre med det

Kardashian har i senere tid snakket mye om sykdommen i realityserien «Keeping up With The Kardashian».

Gjennom årene har vi sett 38-åringen prøve alle mulige kremer – til og med søsteren Kourtneys brystmelk – for å få bukt på de røde flekkene.

– Jeg har psoriasis, og det er ingenting jeg kan gjøre med det, så det er ikke noe vits å føle seg ukomfortabel. Så for å føle meg bedre, pleier jeg å legge igjen alle kompleksene mine før en shoot, så ingen skal fokusere på det, sa hun i en episode fra 2015.

Nå skal superstjernen ha blitt rammet av hudsykdommen i ansiktet, og la nylig ut bilder på Instagram-story der hun har smurt en urtekrem på utslettene.

Foto: Privat/Instagram
Foto: Privat/Instagram

Berømmer Kim Kardashian

Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF), er det opp mot 150.000 nordmenn som har samme diagnose som Kardashian.

– To til tre prosent av nordmenn har psoriasis, og etter det vi vet gjelder det også befolkningen i resten av Nord-Europa, forteller han.

Foto: Privat/Instagram
Foto: Privat/Instagram

Mange opplever smerte, kløe, og sprukken og blødende hud som ofte gir kroniske smerter. Nordengen hyller superstjernen for å være åpen om sykdommen.

– Jeg vil berømme Kim Kardashian for at hun viser frem sin psoriasis til sine følgere på sosiale medier. Mange med psoriasis eller en annen synlig hudsykdom skammer seg og skjuler utslettene fordi de vil inngå blikk og reaksjoner. Med sin posisjon kan hun være med på å fjerne stigma og øke aksept og forståelse, sier generalsekretæren.