SKUFFET: Carlo Janka har ikke tatt medalje siden han kom på 3. plass i Aspen i 2017. (AP Photo/Marco Trovati)
SKUFFET: Carlo Janka har ikke tatt medalje siden han kom på 3. plass i Aspen i 2017. (AP Photo/Marco Trovati) Foto: Marco Trovati

Alpinprofil klager på stemningen i laget

Carlo Janka kritiserer stemningen på det sveitsiske alpintlandslaget. Han mener de har noe å lære av nordmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver den sveitsiske avisen Blick.

Sveitseren var skuffet etter å ha havnet på 7. plass i utfordelen i kombinasjonsrennet under VM i Åre. Alpinisten var kritisk til egen prestasjon og mener han selv han må gjøre noe med formen for å kunne forbedre seg.

Janka skylder og på energien og stemningen i det sveitsiske landslaget. Samtidig roser han den norske stemingen.

– Det er ingen følelser her. Stemningen i laget vårt er død! Se på det norske laget, der er det godt humør. Samholdet er dessverre ikke like bra hos oss, sier Janka.

Den sveitsiske utforsjefen Andi Evers er ikke enig med Janka og mener at stemningen ikke er så dårlig som han skal ha det til.

– Jeg tror Carlo var skuffet da han uttalte seg. Selvfølgelig er ikke stemningen god når man ikke vinner og ikke tar med seg edelt metall hjem. Men ellers i sesongen har stemningen i laget vært bra, forteller Evers.

Carlo Janka har til sammen 26 medaljer i verdenscupen og to VM-medaljer. 32-åringen har ikke tatt noen medaljer siden han kom på tredjeplass i utfor i verdenscupen i Aspen. Under mandagens kombinasjon i Åre havnet han til slutt på 18. plass etter slalåmrennet.

Janka delte søndag et bilde av seg selv på Instagram, sammen med Aksel Lund Svindal og lagkamerat Mauro Caviezel, hvor han tar farvel med Svindal etter hans siste renn i karrieren.