Minst 17 omkom i hotellbrann i India

Minst 17 mennesker mistet livet da det begynte å brenne på et hotell i et travelt turistområde i New Delhi i India tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen brøt ut tirsdag morgen på Hotel Arpit Palace i New Delhi. Hotellet ligger i et travelt område fullt av butikker og billige hoteller som er populære blant turister.

En talsmann for lokale myndigheter opplyser at 17 mennesker er funent omkommet, blant dem et barn. Fire ble skadd i brannen, men tilstanden er ikke kjent. Det er ikke opplyst om nasjonaliteter på verken de omkomne eller skadde.

Tykk røyk og flammer sto ut av byggets toppetasje. Brannmannskaper brukte flere timer på å slukke brannen og om lag 25 brannbiler bisto i slukkearbeidet.

Rundt 35 personer er reddet ut av hotellet, som hadde 43 rom.

Spredte seg raskt

New Delhis boligminister Satyendra Jain er sterkt kritisk til hvordan hotellet var konstruert.

– Bygg i Delhi kan ha maksimalt fire etasjer. Dette hotellet hadde seks etasjer. Tjenestemennene som har tillatt byggingen av flere etasjer har utvist stor uaktsomhet, sier han til NDTV.

Bygget hadde egentlig fem etasjer, men en sjette etasje var bygd på hotellets tak og besto av fiberglass.

Jain mener også at hotelleieren har utvist dårlig dømmekraft ved å bygge hotellets vegger i trepanel. Det gjorde at brannmannskaper ikke kunne komme seg inn gjennom korridorene, og gjestene kunne heller ikke rømme ut denne veien fordi det brant kraftig i veggene.

Sivanand Chand var gjest på hotellet og sier brannen spredte seg raskt.

– Da jeg kom ut av rommet hørte jeg folk som ropte om hjelp. Innen 15 minutter var hele rommet svart, sier han.

Branner er utbredt

Myndighetene etterforsker brannen, men det er fortsatt uklart hva som forårsaket den.

Dårlige sikkerhetsrutiner er blant grunnene til at dødelige branner er utbredt i India. I desember mistet seks livet i en sykehusbrann i Mumbai.

I 2017 omkom 14 da en storbrann brøt ut i en restaurant i samme by.

(©NTB)