Statsminister Erna Solberg og mannen Sindre Finnes ankommer rådhuset for fredsprisutdelingen i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og mannen Sindre Finnes ankommer rådhuset for fredsprisutdelingen i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Erna solberg om ektemannen:

– Jeg ble engstelig da jeg hørte ordet kreft

Statsminister Erna Solberg takker helsevesenet for oppfølgingen ektemannen Sindre Finnes har fått for kreftsykdommen. Hun oppfordrer folk til å bruke solkrem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før jul fikk Finnes beskjed om at han har kreft. Han har fått fjernet flere ondartede flekker, opplyste Erna Solberg (H) i et intervju med Se og Hør tirsdag.

Gode prognoser

– Det kommer til å gå bra med Sindre, men som alle andre ble jeg engstelig da jeg hørte ordet kreft. Jeg er takknemlig for den oppfølging han har fått fra helsevesenet, uttaler Solberg i en epost til NTB

Sindre Finnes sier til Se og Hør at han har hatt solskader som har fått lov til å utvikle seg. Han fikk kreft-diagnosen for første gang for et par år siden.

– Første gang jeg oppdaget det ble jeg litt redd. Men etter hvert som man skaffer seg kunnskap og ser at prognosen er bra, så blir man ikke spesielt redd for hudkreft, sier Finnes.

Minner om solkrem

Solberg sier sykdommen er en påminner om hvor viktig det er å bruke solkrem.

– Det er mange som får denne typen kreft som følge av solskader, og her må vi bli enda flinkere til å beskytte oss, fortsetter hun.

– Kreft er en folkesykdom som tar så mange liv så altfor tidlig, og som har gitt mye lidelse for enkeltpersoner. Heldigvis blir behandlingen stadig bedre, det forskes mye og nye metoder utvikles, sier statsministeren.

Kreften ble oppdaget etter at den 54 år gamle siviløkonomen fikk et blødende sår i pannen. Etter at diagnosen ble satt, har Finnes fått operert bort flere ondartede flekker, primært i ansiktet.