To pågrepet etter at mann ble knivstukket i hånda og slått ned

To personer er pågrepet etter at en mann har blitt slått ned og knivstukket i hånda på Grønland natt til tirsdag. Politiet jakter fortsatt flere gjerningspersoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt meldte først om hendelsen på Twitter klokken 00.40.

– Vi fikk melding fra AMK klokken 00.27, som hadde fått en telefon fra en mann som blødde fra hånda, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo-politiet til TV 2.

Mannen, som er i midten av 30-åra, har blitt slått til og er stukket i hånda med en kniv. Han har fått slått ut noen tenner, og ble først undersøkt på legevakta før han ble tatt med videre til sykehus for ytterligere undersøkelser.

Politiet har funnet en kniv i nærheten av åstedet som de mener er brukt under hendelsen.

– Vi har snakket med fornærmede, men har ikke fått noen fullverdig forklaring av ham. Han sier han husker selve hendelsen dårlig. Vi vil foreta et nytt avhør av ham tirsdag, sier Skott.

Fornærmede er tidligere kjent av politiet fra flere forhold.

Fem gutter av somalisk utseende ble observert løpende vekk fra åstedet etter hendelsen, og politiet har foreløpig pågrepet to personer som de mener har vært involvert.

– Begge to knytter seg til hendelsen på en eller annen måte. Videre etterforskning vil gi mer svar, sier Skott.

Politiet har fått hentet ut det Skott beskriver som gode bilder fra flere overvåkningskameraer, og disse bildene har bidratt til de to pågripelsene.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hva som var foranledningen til hendelsen, og det er ingenting som tyder på en forbindelse mellom fornærmede og gjerningspersonene.

Politiet jakter fortsatt på minst tre gjerningspersoner til, men har gitt seg med det operative søket for i natt. Det vil nå bli jobbet med å studere overvåkningsbildene og annen etterretning på dagtid tirsdag.