FÅTT KREFT: Sindre Finnes er gift med statsminister Erna Solberg.
FÅTT KREFT: Sindre Finnes er gift med statsminister Erna Solberg. Foto: Junge, Heiko/NTB Scanpix

Se og Hør: Sindre Finnes har fått kreft

Erna Solbergs ektemann har fått kreft. Det meldte Se og Hør mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sindre Finnes, ektemannen til statsminister Erna Solberg, fikk en kreftdiagnose like før jul. Det meldte Se og Hør mandag.

– Ordet kreft er jo alltid noe som man blir skremt av, sier Høyre-statsministeren.

– Det var dramatisk

Kreften ble oppdaget etter at den 54 år gamle siviløkonomen fikk et blødende sår i pannen. Etter diagnosen ble satt, har Finnes fått operert bort flere ondartede flekker.​

– Første gangen, for et par år siden, var det dramatisk og inn på nettet og lese og prøve å finne ut mest mulig, sier Finnes i et videointervju med Se og Hør, og legger til:

– Det som har skjedd er at jeg har hatt solskader fra å ha fått for mye sol tidligere, som har utviklet seg til noe den ikke bør få lov til å utvikle seg til. Så ble det operert bort.

God prognose

Finnes innrømmer at han har vært bekymret.

– Litt redd er man selvfølgelig. Særlig første gangen man oppdager det. Men etter hvert som du skaffer deg kunnskap og ser at prognosen er bra, så blir du ikke spesielt redd av hudkreft. De andre kreftformene er det mye større grunn til å være redd for, påpeker han.

– Akkurat nå føler jeg at vi har greit med informasjon. Men det er klart, det blir noen forandringer. Som for eksempel at du blir mer solømfintlig, legger Solberg til.

Finnes er utdannet siviløkonom. Han giftet seg med Erna Solberg i 1996 og paret har to barn sammen.