Blaze (7) trollbinder nettet med utrolig rekordløp

Sju år gammel Instagram-sensasjon imponerer med lynrask 100 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rudolph «Blaze» Ingram (7) har blitt en internettsensasjon, og det tok av for alvor da basketsuperstjernen LeBron James kommenterte en video av ham for et halvår siden.

Nå er han i vinden på nytt etter at hans Instagram-konto, som styres av pappa Rudolph Ingram Sr., la ut en video av «Blaze» som løper 60 og 100 meter.

Angivelig fullførte sjuåringen 100-meteren på vanvittige 13,48, noe som er 1,5 sekunder raskere enn hans gamle pers fra august.

Om tiden er riktig er det aldri løpt en raskere 100 meter av en 7-åring i USA. Den offisielle rekorden for barn som er åtte år eller yngre er på 13,69.

Se løpet over!

«Blaze» løp for øvrig 60-meteren på 8,69.

300 000 følgere

I videoen kan de over 300 000 Instagram-følgerne se hvordan «Blaze» regelrett smadrer konkurrentene sine.

Ifølge pappa Rudolph har ikke den voldsomme oppmerksomheten og de store forventningene til sjuåringen bydd på noen problemer.

– Vi har håndtert det de to siste årene, og jeg elsker det fordi det er en positiv bevegelse, forteller han til TV 2.

Det er lenge siden han innså at det var noe spesielt med sønnen, som hadde sixpack allerede som femåring.

– Jeg innså at «Blaze» hadde evner for tre år siden, sa pappa Rudolph til Fox13 i fjor.

– Når LeBron liker det, liker alle det

For det er ikke bare på friidrettsbanen det lille fenomenet herjer. Han er også nærmest utilnærmelig når han spiller amerikansk fotball.

Da LeBron James kommenterte ferdighetene til «Blaze» på Instagram, var det etter å ha latt seg imponere av den da seks år gamle gutten mens han drev på med USAs mest populære idrett.

– Da jeg så LeBron James hadde kommenterte det, var det satt et avtrykk. Med en gang LeBron liker det, liker alle det. Å se ham gå viralt, jeg elsker det. Når du får en viral plattform er det så mye du kan gjøre med det, sa en fornøyd far.

– Uvirkelig følelse

Berømmelsen i sosiale medier har også ført til at sjuåringen har fått bli med NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers på trening.

Da han møtte stjernespillerne virket noen av dem like oppspilt over å møte «Blaze», som han var av å møte dem.

– Det var en veldig uvirkelig følelse. En overveldende og gledelig følelse. Jeg håper han blir best hva enn han vil gjøre. Om han ønsker det, hadde jeg elsket å se ham i NFL, sier Rudolph Ingram Sr.

Vil gi sønnen det han selv ikke hadde

Faren til «Blaze» har vært med hvert eneste steg på veien.

– Jeg har aldri gått glipp av en trening, aldri gått glipp av en kamp og jeg tar meg av alle treningsøktene. Han er en superstjerne for alle andre. Han er min baby. Jeg er manager, fotograf, trener, og Uber-sjåfør uten å få tips. Tipsen min er å se ham lykkelig og elske det han driver med, har Ingram Sr. fortalt Fox13.

Han vil gi sønnnen muligheter han selv aldri hadde.

– Faren min var der ikke da jeg vokste opp. Jeg visste ikke hva det ville si å ha ordentlig støtte. Om jeg kan gi ham alt det føles det fantastisk for meg, og han vil blomstre.