DØMT: Islamisten Mohyeldeen Mohammad, her fra en video på Youtube.
DØMT: Islamisten Mohyeldeen Mohammad, her fra en video på Youtube. Foto: Youtube

Mohyeldeen Mohammad (33) dømt for bensintyveri og vold

Mohyeldeen Mohammad dømt på flere punkter i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad, som i november 2018 ble dømt for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V), er dømt til fengsel i to år og sju måneder i Oslo tingrett.

Han er dømt for å fylle drivstoff fra en bensinstasjon uten å betale for det, og for å ha kjørt bil påsatt falske kjennemerker.

I politiavhør forklarte Mohammad at han tok skiltene fordi han tenkte at han kunne bruke disse til å fylle bensin uten å betale for det ved en senere anledning.

Tyveriet fant sted ved en Shell-stasjon på Tøyen i Oslo i 2016. Etter å ha fylt drivstoff og kjørt fra stedet, ble han stoppet av en politipatrulje. Mohammad har erkjent straffskyld for forholdet.

I skjerpende retning skriver retten at tiltalte flere ganger tidligere er straffet for tyveri av drivstoff.

33-åringen var også tiltalt for å ha krenket et stevnevitne fra politiet. Mohammad ble frikjent for punktet som omhandlet vold eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet, men retten fant ham skyldig i å ha øvet vold mot en annen person. Retten fant det ikke bevist at Mohammad visste at offeret var en politimann.

Fengselsstraffen er en fellesstraff for de nye forholdene og forholdene Mohammad ble dømt for i november, opplyser retten. Han ble i november dømt til to år og seks måneders fengsel. Retten gir et visst fratrekk på grunn av lang saksbehandlingstid.

Dommen for truslene mot Raja er fra tidligere anket, og ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett er berammet til 26. februar 2019.