JUVE-KLAR: Aaron Ramsey slutter seg til Juventus etter sesongen. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med «den gamle dame».
JUVE-KLAR: Aaron Ramsey slutter seg til Juventus etter sesongen. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med «den gamle dame». Foto: Kirsty Wigglesworth

Ramsey klar for Juventus – blir tidenes best betalte britiske fotballspiller

Overgangssagaen rundt Aaron Ramsey (28) er endelig over. Waliseren har signert for Juventus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske giganten bekrefter overgangen på sine nettsider.

Ramsey har vært på utgående kontrakt i Arsenal, og har siden nyttår kunnet signere for utenlandske klubber.

Når han i sommer flytter til Italia, kan han glise hele veien til banken.

Ifølge BBC-journalist David Ornstein – som følger Arsenal svært tett – får Ramsey i overkant av 400 000 pund i uken i grunnlønn.

Det tilsvarer 4,48 millioner kroner etter dagens kurs. Ifølge BBC gjør avtalen ham til tidenes best betalte britiske fotballspiller basert på grunnlønn.

– Free transfer er bullshit

I og med at Juventus slipper å betale overgangssum for 28-åringen, tror TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller at pengene heller går til Ramsey.

– Det er hvert fall ikke ugunstig for spillere å la kontrakten løpe ut. Dem med best lønn rundt omkring, har skrevet under etter at kontrakten var løpt ut. I den lønnen får de det klubben ville fått i overgangssum, sier Stamsø-Møller.

– En kan nesten ikke kalle det «free transfer». Det er egentlig «bullshit». I tillegg skal agentene ha penger, og da baller det på seg. Bosman-regelen har gitt spillerne mer makt, og det vet de å utnytte, konstaterer han.

Waliseren har også vært i samtaler med Barcelona og PSG, melder BBC.

Når Ramsey skifter beite 1. juli, har han vært elleve år i Arsenal. I høst meldte flere britiske medier at samtalene om en ny kontrakt med «The Gunners» hadde brutt sammen, etter først å ha blitt enige om en forlengelse.

Under Unai Emerys ledelse har han oftest blitt benyttet som innbytter. I ligaen har han bare fått starte ni kamper, og kommet inn fra benken 13 ganger.

– Ikke sikkert at han blir fast

Veien til fast plass i Juventus' startellever blir heller ikke kort.

Den italienske serielederen har fra før spillere som Blaise Matuidi, Miralem Pjanic, Rodrigo Bentancur, Emre Can og Sami Khedira på midtbaneplass.

– At han blir dønn fast, er ikke nødvendigvis sikkert. Det er mange om beinet, men han har en fair sjans, mener Stamsø-Møller.

– En fotballkarriere er kort. Han er på det stadiet der han kanskje bare har én skikkelig feit kontrakt igjen, og jeg skjønner godt at han tar den i Juventus fremfor Arsenal. Arsenal hadde ikke muligheten til å betale ham på grunn av lønnen til Özil. Jeg er ikke sikker på at Emery heller ville hatt Özil enn Ramsey nå, men han har ikke der da valget ble tatt, tilføyer han.