Solskjær forklarer de hyppige besøkene

Ole Gunnar Solskjær foretrekker å se de kommende motstanderne sine live – og fullroses for arbeidsmoralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse i vinduet øverst!

Kristiansunderen har tidligere uttalt at Manchester United-jobben er med ham 24 timer i døgnet.

Tirsdag fra kl. 20.00: Se Manchester United-PSG på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

Det har den siste tids stadionvisitter vært en indikasjon på.

I løpet av de tre siste ukene har han blitt observert to ganger på Etihad for å se byrival Manchester City spille.

Etter 1-0-seieren over Leicester for en drøy uke siden, hastet han av gårde for å se PSG spille borte mot Lyon.

Annet inntrykk

En får et annet inntrykk av motstanderen enn når man ser dem på TV.

Det forklarer Solskjær på spørsmål fra TV 2 om hva han fikk ut av PSG-besøket.

– Når du ser kamper live, ser du andre rom, mønstre og prinsipper. Og du så hvor lynrask Mbappé var ... det er «due dilligence», som det blir kalt, sier Solskjær, og legger til at gjerne vil se hvilken som helst motstander live.

Når PSG kommer på besøk, slipper Solskjær å bryne seg på Edinson Cavani og Neymar. Kristiansunderen understreker at fraværene gjør det vanskeligere for Uniteds trenerteam å forutse franskmennenes kampplan.

SPEIDER: Ole Gunnar Solskjær er blitt observert på Etihad ved flere anledninger etter at han ble ansatt i desember.
SPEIDER: Ole Gunnar Solskjær er blitt observert på Etihad ved flere anledninger etter at han ble ansatt i desember. Foto: Phil Noble

Hvorvidt PSG-visitten har gitt ham noen konkrete planer for Champions League-åttedelsfinalen, «er vanskelig å si», meddeler managervikaren.

– Det er vanskelig å sammenligne kamper. De vet at de kommer til å vinne ligaen, og da har de kanskje en annerledes inngang enn i Champions League, påpeker han.

Solskjær fullroses

Solskjærs iver og hvordan han planlegger, er det som har imponert en av journalistene som følger de røde djevlene tettest – The Sun-reporter Neil Custis – aller mest.

– Han har planlagt for fremtiden uten å vite om han kom til å være der. Det er mye egoisme i fotball. Han kunne tenkt at noen andre kom til å få jobben, og hva som da var poenget i å prøve. Men han har planlagt som om han hele tiden har skullet bli permanent, roser Custis overfor TV 2.

– Han snakker bare om neste kamp, men han planlegger to-tre kamper frem i tid, fortsetter en begeistret Custis – journalisten som hevder at United-styret allerede har bestemt seg for å ansette kristiansunderen.

– Ser helt annerledes ut

Hvorvidt PSG-sjef Thomas Tuchel har dratt til Manchester for å studere Solskjærs mannskap, er ukjent.

Tyskeren erkjenner at situasjonen er snudd på hodet siden trekningen i desember, da José Mourinho fortsatt var United-manager.

– Ting ser helt annerledes ut nå. De spiller med selvtillit, scorer masse mål og tar ofte ledelsen tidlig. Å spille mot Manchester United på Old Trafford akkurat nå er en av de tøffeste utfordringene du kan få, sier Tuchel på pressekonferansen forut gigantoppgjøret.

Til tross for at han mangler to offensive superstjerner, vil ikke PSG-manageren vike på sitt prinsipp om å spille offensiv fotball.

– Det er i DNA-et vårt. Å forandre det er veldig vanskelig, men jeg er sikker på at vi må forsvare oss til tider. Jeg ser for meg at United kommer til å satse og at de stiller med mange offensive spillere. I en slik kamp må vi være klare for mange forskjellige scenarioer, varsler den tidligere Borussia Dortmund-manageren.

Tirsdag fra kl. 20.00: Se Manchester United-PSG på TV 2 Sport 1 eller Sumo!