BOLIGOMRÅDE: Politiet rykket ut til melding om knivstikking på Hellerud i Oslo 15. juni 2017. Det visste seg at en person var drept.
BOLIGOMRÅDE: Politiet rykket ut til melding om knivstikking på Hellerud i Oslo 15. juni 2017. Det visste seg at en person var drept. Foto: TV2-tipser

nekter straffskyld:

Familiefar brutalt knivdrept i sitt eget hjem – tiltalte var i huset, men nekter for drapet

OSLO TINGRETT (TV 2): En 42 år gammel mann er tiltalt for drap og for å ha stjålet 350.000 kroner i kontanter av drapsofferet på Hellerud i Oslo. – Svært tragisk og brutalt drap, mener politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 42 år gamle drapstiltalt mann møtte tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drap og for grovt tyveri på Hellerud i Oslo.

Det var 15. juni 2017 at en 54 år gammel mann ble knivstukket i sin leilighet på Hellerud i Oslo. Mannen ble knivstukket to ganger i ryggen, og døde kort tid etter av blødninger.

Mannens familie var til stede da rettssaken startet i Oslo tingrett. De var tydelig preget av saken. Mannens to voksne barn satt sammen med sin bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen.

Familien har ikke ønsket at hun uttaler seg til pressen på vegne av dem.

– Dette er et svært tragisk og brutalt drap. To barn har mistet sin far og deres barn har mistet sin bestefar, sa aktor Jens Johannes Andenæs under sitt innledningsforedrag tirsdag.

– Kjøpe Tesla

Den tiltalte mannen erkjenner å ha møtt drapsofferet hjemme hos ham på Hellerud kort tid før drapet.

Han nekter derimot for å ha drept, og svarte nei på spørsmålet om straffskyld.

– Han har forklart at han var i Norge for å se på forretningsmuligheter. Tanken var å skulle kjøpe Tesla-er, sier mannens forsvarer Øystein Storrvik til TV 2.

For forsvareren blir et viktig tema i retten å få klarhet i når drapet har skjedd.

– Tiltalte har vært i avdødes bolig samme morgen, men han nekter for å ha begått noe drap. Det vitkige er derfor å få klarhet i når dette har skjedd, og at det ikke har skjedd mens han var i boligen, sier Storrvik.

Etter drapet mener påtalemyndigheten at mannen og en annen tyrker, bosatt i Finland, reiste fra landet. De to skal blant annet ha blitt stanset i en kontroll i Finland.

Det ble funnet 350.000 kroner i bilen, men de fikk kjøre videre. Mannen nekter også enhver befatning med disse pengene.

Påtalemyndigheten, på sin side, mener mannen stjal disse kontantene fra drapsofferet. Også dette nekter han straffskyld for.

Pågrepet i utlandet

Både mannen og den finske mannen ble senere pågrepet i utlandet.

Den tiltalte på grensen til Bulgaria ni dager etter drapet. Finnen, som også opprinnelig er tyrkisk statsborger, var også tidligere siktet i saken, men saken mot ham er henlagt på grunn av bevisets stilling.

Den tiltalte 42-åringen ble senere utlevert fra Bulgaria til Norge, og har siden vært varetektsfengselet i Norge.

Både avdøde og drapstiltalte er opprinnelig fra Tyrkia, og tiltalte er fremdeles tyrkisk statsborger, selv om han de siste årene har vært bosatt i Estland.

Avdøde kom til Norge fra Tyrkia i 1979, og har siden bodd i boligen der han ble drept på Hellerud. Han har tidligere arbeidet i butikk, men var pensjonert da han ble drept.