Nekter å dele bildene av skrekkfallet

Stöckl vil skåne Andreas Stjernen for mer psykisk påkjenning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Stjernen kom tydelig haltende inn i ankomsthallen på Gardermoen etter det som omtales som et skrekkfall i prøveomgangen under lørdagens lagkonkurranse i Lahti.

Fallet ble ikke produsert på TV, men de norske laglederene har det på tape. Men for å skåne Stjernen, nekter de å dele bildene med omverdenen.

– Stjernen selv vil ikke se det. Derfor deler vi ikke med noen andre heller, sier Stöckl til TV 2.

– Var det så ille?

– Ja, det er ikke pent å se på når du er skihopper selv og vet hvordan det føles. Det så ikke fint ut nei.

– Vondt over alt

Stjernen selv innrømmer at han er preget av skaden. I dag sleit han med å løfte foten skikkelig.

– Jeg har egentlig vondt overalt. Men det er spesielt i hofta at det er ekstra vondt, sier Stjernen til TV 2.

I løpet av dagen er planen at han skal i MR-røntgen for å sjekke om det er snakk om en alvorlig skade.

– Forhåpentligvis er jeg bare litt forslått, så får vi bare ta det som kommer. Dag, for dag, og time for time. Det er for tidlig å si om jeg hopper til helgen, eller blir klar til VM, sier han.

– Smart å hoppe

Etter fallet i prøveomgangen, valgte Stjernen selv å hoppe førsteomgangen i lagkonkurransen. Siden Daniel André Tande også var skadet, hadde ikke Norge noen reserver å sette inn. Hoppet ble en fiasko, da en tydelig preget Stjernen landet på 83 meter i den store bakken i Lahti

– Følte du deg presset?

– Nei, det var mitt valg. Jeg følte meg egentlig bra rett etterpå. Jeg var fortsatt varm, selv om jeg skjønte at det nok kom til å blir verre og verre etterhvert.

Alexander Stöckl vurderte aldri å stoppe trønderen.

– Det er delte meninger om det er lurt å hoppe rett etter et fall. Men jeg tok han til side da han kom opp med heisen, og sa til han at det var 100 prosent hans eget valg. Jeg sa bare at hvis han satt på bommen så skulle jeg vinke han ut, og hvis han valgte å stå over, så var det også greit, forteller Stöckl.

Daniel André Tande støtter Stjernens valg.

– Personlig vet jeg av egen erfaring at det er best å hoppe fortest mulig etter at du har gått rundt - hvis du er i stand til det. Så jeg tror det var smart av han å hoppe så lenge det kjentes bra ut, sier Tande.

Tar ikke en Lund Svindal

Kongsberg-gutten skal til undersøkelse i morgen med sitt såre kne. Det er en mistanke om at han har strekt noen bånd bak i kneet. Men Alexander Stöckl kan forsikre om at Tande ikke kommer til å ta en Lund Svindal - å delta i VM med et haltende kne.

– Ja, hehe. Både Svindal og Lindsey Vonn kjørte jo med dårlige knær. Men de har nok litt mere kjøtt på beinet. Hos skihopperne er det kun kneet i seg selv som holder dem oppe. Så det er litt annerledes i hopp, humrer Stöckl.