NY ORIENTERING: Statsminister Theresa May varsler ny brexit-orientering.
NY ORIENTERING: Statsminister Theresa May varsler ny brexit-orientering. Foto: Francois Lenoir/ NTB scanpix

May varsler ny brexit-orientering i Parlamentet

Statsminister Theresa May skal tirsdag orientere Parlamentet om framdriften i forhandlingene med EU om en skilsmisseavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Parlamentet sa rungende nei til det første avtaleutkastet May forhandlet fram med EU, og britenes brexitminister Stephen Barclay har siden arbeidet på spreng med et revidert utkast som alle parter kan leve med.

Mandag kveld møter Barclay EUs sjefforhandler Michel Barnier til en ny runde med samtaler i Brussel, og det er trolig utfallet av disse May tirsdag vil orientere Parlamentet om.

Torsdag skal Parlamentet etter planen stemme over den reviderte skilsmisseavtalen, men fra regjeringshold antydes det at May kan komme til å trenge mer tid og at det derfor vil bli nødvendig med ytterligere en avstemning 27. februar.

Mays møter i Brussel i forrige uke resulterte ikke i noe gjennombrudd, noe som har økt frykten for at det ikke vil foreligge noen avtale når britene forlater EU 29. mars.

Boligminister James Brokenshire insisterte imidlertid søndag på at regjeringen har en klar strategi og timeplan og fortsatt tar sikte på å forhandle fram en avtale som også Parlamentet vil slutte opp om.

(©NTB)