SJANSELØST: Aleksander Aamodt Kilde hadde ingen mulighet, selv om han lå på tredjeplass etter utforen.
SJANSELØST: Aleksander Aamodt Kilde hadde ingen mulighet, selv om han lå på tredjeplass etter utforen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Hodemist. Det er lov å se på værmeldingen

Aleksander Aamot Kilde fikk en umulig oppgave i en VM-kombinasjon som endte i skandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under krevende forhold ble det umulig for Alexander Aamodt Kilde å kjempe om VM-medalje i superkombinasjonen. Gullet gikk til Alexis Pinturault.

Kilde lå på 3. plass etter en godkjent utfordel, men slalåmrennet noen timer senere var av det tøffe slaget. På sent startnummer slet fartsspesialisten fra Bærum som mange andre med føret og var i mål på 20.-plass.

– Hodemist

26-åringens forsprang forsvant fort nedover den nokså korte Åre-traseen. Til slutt ble han slått av verdensmester Pinturault med 2,28 sekunder. Franskmannen, som var nummer 24 etter utforrennet, tok gullet foran slovenske Stefan Hadalin. Det skilte 24/100 sekund mellom dem.

Bronsen gikk til Marco Schwarz fra Østerrike.

Den svenske VM-arrangøren valgte å vanne og salte siste del av slalåmløypa.

– Det er litt hodemist. Det er lov å se på værmeldingen. Hva skal man si da? Man så jo det kom til å bli varmere vær. Det er rart å skulle vanne da. Samtidig kan alle gjøre feil, og når det blir gjort en sånn feil så får man lære av det og ikke gjøre det en gang til. Vi får se hvordan det utvikler seg. Det er flere renn som skal kjøres i den bakken, og jeg håper det setter seg litt mer, sier Kilde til TV 2.

– Har ødelagt løypa og rennet

Kjetil Jansrud reagerte sterkt på vanningen da han var i NRKs utendørsstudio før andre del av kombinasjonsrennet.

– Jeg ble veldig skuffet. De har ødelagt løypa og rennet. Nå blir det kjempevanskelig for dem som starter sent, og enda mer fordel for slalåmgutta, sa Jansrud til NRK.

Den ferske verdensmesteren i utfor fikk rett i sin spådom. Det ble store avstander på resultatlista utover i slalåmen. Dominik Paris, som var best i fartsrennet, havnet til slutt 1,51 sekunder bak Pinturault.

I utforen var Kilde 38 hundredels sekund svakere enn Paris. Ryan Cochran-Siegle var toer, 0,03 sekund bak italieneren.

– Det var rett og slett sjanseløst. Slalåm er vanskelig nok når det er fine forhold. Så kommer man nedover der og det er, for min del, veldig vanskelig. Du klarer ikke å få noe drag på skiene, og detter nedi sånne hull hele tiden. Da taper man tre sekunder i en slalåm, sånn er det, sier Kilde.

Oppkjørt

Rasmus Windingstad imponerte med solid utforkjøring, men trøblet i en stadig mer oppkjørt slalåmløype.

– Når det blir spor, må man kjøre litt lenger for hver løper som går, sa Windingstad til NRK.

En annen fartsspesialist, Adrian Smiseth Sejersted, var også blant de raskeste i utfordelen. Han kjørte inn til 9. plass, men falt ikke uventet flere plasser etter slalåmen.

(©NTB/TV 2)