KNIVSTIKKING: Til sammen tre personer ble alvorlig skadd etter en knivstikking i Storgata natt til søndag. Hendelsen føyer seg inn i rekken av flere alvorlige knivangrep i hovedstaden de siste ukene.
KNIVSTIKKING: Til sammen tre personer ble alvorlig skadd etter en knivstikking i Storgata natt til søndag. Hendelsen føyer seg inn i rekken av flere alvorlige knivangrep i hovedstaden de siste ukene. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Frp vil ha nytt gjengprosjekt etter flere knivangrep i Oslo

Etter flere knivepisoder i Oslo den siste tiden ønsker Frp et nytt gjengprosjekt i politiet. Utviklingen bekymrer Frps stortingsrepresentant Himanshu Gulati.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– At minst åtte personer er blitt utsatt for knivstikking på under en måned, er noe som bekymrer meg sterkt. Jeg oppfordrer regjeringen og justisministeren til å få et eget gjengprosjekt i politiet opp å gå så raskt som overhodet mulig, sier Frps Himanshu Gulati, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

Tirsdag sist uke ble en 18-åring forsøkt drept med kniv på Grønland i Oslo, og lørdag ble en tolv år gammel gutt ranet med kniv utenfor Storo storsenter.

Natt til søndag ble tre personer knivstukket i Storgata, en av dem ble kritisk skadd, og søndag kveld ble en mann i 40-årene slått og truet med kniv av ungdommer på Stovner.

Også i januar var det flere tilfeller av knivstikking i hovedstaden.

– Vi må ta innover oss at vi ser en mer rå og brutal kriminalitet hvor ungdom i tidlig alder ser ut til å være en del av gjengdannelser, sier Gulati.

Han mener at politiet nå må sette ned en egen gruppe som jobber mot denne utviklingen og sier at han frykter «svensklignende tilstander» i Oslo.

(©NTB)