ÅPNER OPP: Ørjan Burøe forteller om utroskap og seksuell trakassering i ny podcast.
ÅPNER OPP: Ørjan Burøe forteller om utroskap og seksuell trakassering i ny podcast. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB scanpix

Ørjan Burøe (44) snakker ut for første gang: – Jeg var et ræva menneske

Komiker Ørjan Burøe tar oppgjør med egen oppførsel og mener han har vært «en dårlig utgave av seg selv».

Ørjan Burøe har lenge vært en av de mest omtalte og diskuterte personene på den anonyme rykteappen Jodel, såvel som i sosiale medier.

Sigrid Bonde Tusvik har flere ganger langet ut mot komikeren, og blant annet anklaget han for seksuell trakassering på et julebord. I tillegg skal det ha kommet flere varsel mot Burøe til Stand Up Norge.

I Burøes nye podcast «Pompel & Pilt», som han har sammen med Rune Haraldsen, snakker 44-åringen nå for første gang ut og han svarer på en rekke beskyldninger.

Var utro

– Jeg, Ørjan Burøe, var et ræva menneske før. Jeg var et ganske dårlig menneske.

– Har du vært utro?, spør Haraldsen.

– Ja, det har jeg også vært (...) Jeg hadde en lang periode i livet mitt hvor jeg var høy på meg selv. Folk i sosiale medier fulgte meg, og jeg mistet meg selv i det hele. Og det forsvarer ingen ting, men jeg ble en dårlig utgave av meg selv.

Komikeren innrømmer å ha kontaktet kjærestene til både kompiser og kolleger, og hatt samtaler med kvinnene som han nå selv beskriver som langt over streken.

– Jeg har flørta med feil jenter. Jenter som ikke har vært min kjæreste. Jeg har vært veldig direkte med disse jentene, og det er ikke bra. Det er langt over kanten, og det har gjort at jeg har mistet en del gode venner. Og det er min skyld, det må jeg stå i, sier han.

Julebordskandalen

Han forteller om julebordet som Bonde Tusvik tok opp i podcasten hun har sammen med Lisa Tønne.

– Dette julebordet var det som åpnet champagnekorken – på en negativ måte. Jeg var ekstremt full. Det er ingen unnskyldning, men jeg skulle være morsom og filme at jeg skulle ta Sigrid på innsiden av låret og si «her er du sexy». Så ta henne på magen og si «her er du gravid», forklarer Burøe.

Tusvik har tidligere omtalt episoden på følgende vis i podcasten «Tusvik og Tønne», ifølge Dagbladet:

«(…) Det er det samme som når vi snakker om at Ørjan Burøe har tatt folk på rumpa og på min gravid-tiss på julebord, der jeg sitter fuckings klin edru og blir tatt på fitta under en tale», sa hun i podcasten i 2017.

Etter at julebordshendelsen ble omtalt av Bonde Tusvik, og satt fyr på sosiale medier, hevder Burøe at han ringte for å beklage oppførselen.

Metoo

Da «metoo»-bevegelsen ble kjent i Norge, sier Burøe i podcasten at han ville stå frem med sin historie, men at han ble frarådet dette av personer rundt han.

Så smalt det.

– Det ble et helvete. Det ble laget utallige podcaster om meg. Mye var sant, og noe var ikke sant. Men uansett hvor mye jeg vrir og vender på det – den som i utgangspunktet hadde skyld i det er og blir meg.

– Hele ekteskapet var på randen til å ryke. Marna så meg rett inn i øyene og sa: «Jeg skal skille meg så jævlig fra deg».

Det ble nye runder hos parterapeut med kona. Burøe sier han har blitt et bedre menneske etter alt som skjedde, men at han sliter med å respektere seg selv.

Kommer fortsatt beskyldninger

TV 2 har vært i kontakt med Burøe, som henviser til manager Erland Bakke for kommentar.

– Det er mange år siden han tok et oppgjør og endret livsstil, men han føler det nå har hengt ved ham i fire-fem år. Nå var tiden inne, ettersom det fortsatt kommer flere beskyldninger, svarer Bakke på spørsmål om hvorfor Burøe velger å dele dette nå.

Bakke forteller at Burøe fortsatt mottar det han kaller falske beskyldninger fra mennesker han selv mener å aldri har møtt eller snakket med.

– Han håper at de som føler seg krenket tar kontakt. For han ønsker ikke at noen skal gå rundt og ha et negativt forhold til dette.

– Hva synes han om alle oppslagene i dag?

– Burøe håper og tror at det er et ledd i at han velger å være åpen om noe som han er skamfull over.

Stand Up Norge-sjef, Elina Krantz, har ikke besvart TV 2s gjentatte henvendelser.