JUBLER IGJEN: Andreas Martinsen ble flyttet ned fra Chicago Blakhawks og til Rockford IceHogs tidligere denne sesongen. Der har han fått en mer sentral rolle i laget. Noe som har gjort godt for både spillet og selvtilliten til den norske hockey-proffen.
JUBLER IGJEN: Andreas Martinsen ble flyttet ned fra Chicago Blakhawks og til Rockford IceHogs tidligere denne sesongen. Der har han fått en mer sentral rolle i laget. Noe som har gjort godt for både spillet og selvtilliten til den norske hockey-proffen. Foto: David Banks

Martinsen om mulig NHL-retur:

– De er positive til å ha meg på laget

Andreas Martinsen har funnet tilbake til gammel storform etter klubbytte tidligere i år. Nå håper han på en retur til NHL før sluttspillet starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Mats Zuccarello herjer for New York Rangers, kjemper Norges andre NHL proff for tilværelsen i verdens gjeveste hockeyliga.

Etter lite spilletid i klubben Chicago Blackhawks denne sesongen, ble Andreas Martinsen sendt ned til klubbens rekruttlag, Rockford IceHogs. Det har bæringen hatt veldig godt av.

– Jeg føler jeg spiller veldig bra. Jeg produserer ikke så mye poeng, men treneren er veldig godt fornøyd med meg. Det er veldig godt å få selvtilliten tilbake igjen, etter at det ble litt lite spilletid i Chicago, forteller Andreas Martinsen til TV 2.

Så langt denne sesongen står Martinsen med 14 kamper for rekruttlaget. Han har notert seg for fire målpoeng i løpet av de kampene. For Blackhawks ble det kun 24 kamper før han ble sendt ned til AHL-klubben, Rockford Icehogs.

Håper på NHL-retur

Til tross for at nordmannen nå spiller for Rockford IceHogs, har han fortsatt kontrakt med Chicago Blackhawks. Det betyr at han når som helst kan bli hentet tilbake til den tradisjonsrike NHL klubben. Nordmannen tror det ikke er mye som skal til før han er tilbake på isen med ishockey-eliten.

– Chicago har vært positive til å ha meg med på laget. Det nærmer seg sluttspillplass og kommer de dit så kan mye skje. Jeg tror ikke det er mye som skal til før jeg blir kalt opp igjen, sier Martinsen.

Blackhawks skal visstnok være interessert i å bytte vekk den norske NHL-proffen og satte han på overgangslista tidligere i år. Martinsen utelukker ikke at han kan sendes til en annen NHL klubb, men inrømmer at han trives godt i Chicago.

– Jeg har ikke hørt noe om en trade, men det har jeg heller aldri gjort tidlige. Det kan jo skje når som helst, men jeg trives godt her, hevder mannen fra Bærum.

Lederrolle i garderoben

Rockford IceHogs er fylt av mange unge spillere som Blackhawks ønsker å utvikle før de kan bli spilleklare for NHL. Snittalderen i klubben er 24 år. Martinsen er 28 år.

– Jeg har blitt en slags mentor for de yngre spillerne på farmerlaget. Det gjør jo at jeg vokser som spiller også. Skal man være et godt forbilde så må man levere hver dag på trening og i kamp, så det føler jeg har gitt meg en ekstra "boost" og selvtillit, forteller han.

I Blackhawks spilte han sammen med stjerner som Patrick Kane og Jonathan Toews. Overgangen fra en fjerderekkespiller i Chicago og til en lederskikkelse i Rockford var uvant for nordmannen.

– Jeg måtte ut av komfortsonen min, men det har gått greit. Jeg har fått utvidet den i løpet av oppholdet her, ler Martinsen.

Uaktuelt med spill i Europa

I fjor sommer giftet Martinsen seg med sin mangeårige samboer Camilla Jørgensen. Sammen har de to døtre, hvorav den eldste er på tre år. Med familien bosatt i Chicago, utelukker han en retur til Europa med det første.

–Jeg har ingen planer om en retur til Europa med det første. Familien min bor i Chicago og trives godt der. Rockford er under en times kjøretur unna storbyen, så det er en ganske god situasjon akkurat nå, sier Martinsen.

Til tross en hektisk hverdag som hockeyspiller og en syv timers tidsforskjell til Norge, følger Martinsen allikevel med på innspurten av Get-ligaen. Han håper på suksess gamleklubben.

– Jeg følger en del med på både Lillehammer og et par kompiser som spiller i andre klubber. Det hadde vært kult med Lillehammer i finalen, gjerne mot Vålerenga eller Storhamar, sier han.