Tre tiltalt for voldtekt av kvinne i Sogndal

Tre menn er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sogndal for ett år siden. En av de tiltalte møtte ikke da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot de tre arbeidskollegene, som alle er i begynnelsen av 30-årene, startet i Sogn og Fjordane tingrett i Førde mandag.

Alle de tre tiltalte mennene nekter skyld for gruppevoldtekt, opplyser aktor og statsadvokat Rudolf Christoffersen til Bergens Tidende.

To av de tiltalte er brødre, og den yngste av dem har erkjent seksuell omgang uten kvinnens samtykke, men ikke gruppevoldtekt, opplyser advokat Anette Stegegjerdet Norberg.

Den eldste broren erkjenner å ha vært i huset, men nekter straffskyld, opplyser advokat Louis Anda.

Ifølge tiltalen skjedde overgrepet i et hus i Sogndal natt til 6. februar i fjor. Ifølge tiltalen skal de tre mennene ha holdt den sterkt berusede kvinnen i 40-årene fast med en pute og utsatt henne for grov voldtekt.

Saken ble politianmeldt i april i fjor, og ytterligere to måneder senere aksjonerte politiet mot de tre mennene.

Alle ble framstilt for varetektsfengsling, men den hovedtiltalte mannen ble løslatt fra varetekt i fjor sommer fordi påtalemyndigheten ikke mente det var fare for at han ville forlate Norge.

Christoffersen sier de nå likevel tror at mannen oppholder seg i hjemlandet sitt. Mannen er nå etterlyst internasjonalt.

– Det er selvfølgelig svært beklagelig at han ikke er her. Ikke minst overfor den fornærmede kvinnen, som nå risikerer å måtte gå gjennom saken fire ganger. Først to ganger i tingretten, og så, ved en eventuell anke, to ganger til, sier Christoffersen.

Han sier hovedtiltaltes hjemland ikke har noen utleveringsavtale med Norge, og saken mot ham kan ikke fremmes uten at han selv er til stede i retten. Alle de tiltalte har opprinnelse fra land i Europa, er arbeidskolleger og ifølge tiltalen bodde de sammen i huset i Sogndal der gruppevoldtekten skjedde.

(©NTB)