OMSTRIDT OVERGANG: Isabell Herlovsen truet med å legge fotballkarrieren på hylla da hun ønsket seg bort fra Vålerenga i vinter. Det endte med at hun skrev under på en utlånsavtale for Kolbotn.
OMSTRIDT OVERGANG: Isabell Herlovsen truet med å legge fotballkarrieren på hylla da hun ønsket seg bort fra Vålerenga i vinter. Det endte med at hun skrev under på en utlånsavtale for Kolbotn. Foto: Pedersen, Terje

Røa og fotballagent frikjent etter Vålerenga-anklager

Ingen sanksjoner fra Norges Fotballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga gikk knallhardt ut mot divisjonskollega Røa og fotballagenten Sam Karami etter at Isabell Herlovsen skrev under for Kolbotn.

Så frustrert var Vålerenga at de klaget Røa og Karami inn til Norges Fotballforbund (NFF).

Har vurdert klagen

Nå har NFF behandlet klagen fra Vålerenga, og konklusjonen er at det ikke finnes grunnlag for å slå fast at regelverket ble brutt.

– Jeg kan bekrefte at vi har sett nærmere på en klage fra Vålerenga. Vi har informert Vålerenga og Røa at det etter vår vurdering ikke har vært et brudd på overgangsreglementet i denne saken, sier leder for juridisk seksjon i Norges Fotballforbund, Espen Auberg til TV 2.

Det er brakt på det rene at Røa tok kontakt med Vålerenga for å informere om at de ønsket å ta kontakt med Isabell Herlovsen med tanke på en overgang. Vålerenga ga klar beskjed om at de ikke ønsket at Røa gjorde dette. Likevel opprettet Røa en dialog med Herlovsen.

Vålerenga oppfattet dette som et brudd på overgangsreglementet.

– Denne saken gikk på forståelsen av reglementet. Vår vurdering er den samme som den Røa har hatt: Du har en informasjonsplikt overfor klubben til spilleren. Når du har informert klubben, så kan ikke klubben nekte deg å snakke med spilleren, sier Espen Auberg.

Det hører med til historien at Herlovsen til slutt skrev under for Kolbotn.

Langet ut mot agenten

I sagaen rundt Isabell Herlovsens fotballframtid var Vålerenga dessuten lite imponert over fotballagenten Sam Karami.

– Det er noe av det minst seriøse vi har vært borti når det kommer til agentvirksomhet, hevdet VIF-leder Morten Grødah.

Espen Auberg sier NFF også har tatt en vurdering på agentens rolle i saken.

– Vålerenga hadde noen merknader på at de mente agenten hadde opptrådt uryddig, slik at vi også har tatt en vurdering på formidlerreglementet. Vår vurdering er at utifra det som har blitt dokumentert, så er det ikke grunnlag for å si at han har brutt med bestemmelsene i lovverket, sier Auberg til TV 2.

TV 2 har vært i kontakt med agent Sam Karami mandag. Han ønsker ikke å kommentere saken. Røa-leder Harald Nickelsen har ikke besvart vår henvendelse om saken mandag.