SUPERDUO: Mika Zibanejad (venstre) og Mats Zuccarello (høyre) har vært i kjempeform for New York Rangers den siste måneden. De har scoret henholdsvis 19 og 17 poeng på de siste tolv kampene til laget fra
SUPERDUO: Mika Zibanejad (venstre) og Mats Zuccarello (høyre) har vært i kjempeform for New York Rangers den siste måneden. De har scoret henholdsvis 19 og 17 poeng på de siste tolv kampene til laget fra "The Big Apple" Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Zucca i storform: – Digg å levere på hjemmeis

Etter en tung start på sesong har Mats Zuccarello Aasen virkelig vært brennhet den siste måneden. I natt leverte han to nye målgivende pasninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers vant 4-1 over Toronto Maple Leafs i natt. Mats Zuccarello var igjen en av de blåkleddes nøkkelspillere.

– Det er alltid godt og slå et sterkt lag som Toronto. Så er det spesielt digg å levere på hjemmeis, fortalte Zuccarello til journalister i garderoben etter kamp.

Kampens store spiller var allikevel Rangers keeper, Alexandar Georgiev, som leverte 55 redninger under kampen.

– Vi har to bra keepere som gir oss en god sjanse til å vinne hver kamp. Ikke mange lag kan si det samme, sier Zuccarello.

Brennhet måned

Zuccarello åpnet sesongen trått. Han hadde kun scoret 15 poeng på 30 kamper. Den siste måneden har det dog løsnet for gutten fra Oslo.

Siden 12. januar har han scoret 17 poeng på 12 kamper. I tillegg har rekkekamerat Mika Zibanejad levert 19 poeng i samme tidsperiode.

Det har vært en turbulent sesong for New York-laget. De er åtte poeng bak en sluttspillplass i NHL. Etter en dårlig start på sesongen har laget vært i god form i 2019. Til tross for et skuffende 0-3-tap mot Carolina Hurricanes i forrige kamp, har laget vunnet seks av sine ti siste kamper.

Ettertraktet

Nordmannens scoringsform kommer på et tidspunkt hvor flere spillere blir byttet bort til andre lag. NHLs overgangsvindu stenger 26. februar og frem til det vil Zuccarello være en spiller som flere NHL-lag er interessert i.

Tidligere i uken meldte New York Posts ishockey-kommentator, Larry Brooks, at Zuccarello kunne være aktuell for å tilbringe siste delen av årets sesong hos en annen NHL klubb før han resignerer med Rangers etter sesongen.

– Zuccarello spiller sin beste og skarpeste hockey siden 2016-17-sesongen. Dette har gjort at det absolutt ikke er usannsynlig at han tilbys en langtidskontrakt og blir kaptein fra sommeren av, skrev Brooks.

Flere sluttspill-aktuelle klubber, blant dem Nashville Predators og Pittsburg Penguins, er blitt nevnt som kandidater til å sikre seg nordmannens tjenester ut sesongen.