MÅ MØTE I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke i desember 2018.
MÅ MØTE I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke i desember 2018. Foto: Pedersen, Terje

VG: Gravid kvinne og samboeren påkjørt av Klæbo

Påtalemyndigheten vil ha betinget fengselsstraff for Johannes Høsflot Klæbo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 12. desember i fjor kjørte Johannes Høsflot Klæbo inn i en bil bakfra på Byåsen i Trondheim. Bilen Klæbo traff smalt så inn i en fotgjenger, som heldigvis slapp unna fra hendelsen med mindre skader. Før helgen kom det frem at Klæbo må møte i retten.

Mandag bekrefter politiet at de vil ha betinget fengselsstraff for Klæbo. Saken vil gå som tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett 6. mars, tre dager etter VM-femmila.

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene», skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

I bilen Klæbo kolliderte med satt en gravid kvinne og samboeren hennes. I et intervju med VG forteller den 35 år gamle samboeren at Klæbo tok på seg all skyld umiddelbart.

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet og det skal han ha «cred» for. Nå blir det en sak i retten og da vil det bli omtale av det som skjedde. Vi mener at når det først skal skrives om dette, er det greit for alle at det som kommer frem er korrekt. Forhåpentligvis unngår vi på den måten spekulasjoner, sier 35-åringen til VG.

Han pådro seg to brudd i ryggen og er først tilbake i jobb nå.

– Alt skjedde veldig fort. Vi føyk framover. Det første vi tenkte på, var at min samboer er gravid. Det er ikke noe stas med bilulykke når man er gravid. Vi var redde for at det var skjedd noe med barnet, forteller mannen til avisen.