HAR FÅTT FART PÅ POGBA: Ole Gunnar Solskjær har gitt Paul Pogba friheten han manglet under José Mourinho.
HAR FÅTT FART PÅ POGBA: Ole Gunnar Solskjær har gitt Paul Pogba friheten han manglet under José Mourinho. Foto: Dylan Martinez

Hevder Manchester United-styret har bestemt seg for Solskjær

The Sun skriver at Ole Gunnar Solskjær blir permanent Manchester United-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meste har gått veien for Ole Gunnar Solskjær etter at han tok over som Manchester United-manager i desember. Ti seire og en uavgjort kamp på elleve forsøk har ført Manchester United opp på 4. plass i ligaen og videre i FA-cupen.

Solskjær skulle etter planen bare være en midlertidig manager frem til sesongslutt, men nå skriver The Sun at Manchester United-styret allerede har bestemt seg for å gi jobben til Solskjær.

Avisen skriver videre at det ikke vil bli annonsert før etter sesongen.

Det er Neil Custis, en journalist som følger klubben svært tett, som skriver at klubbens styreformenn Joel og Avram Glazer er overbeviste om at Solskjær er rett mann for jobben.

Avram Glazer reiste fra USA for å overvære Manchester Uniteds overbevisende 3-0-seier mot Fulham i helgen. Etter kampen pratet han med Solskjær i garderoben. Da hadde Glazer allerede vært i samtaler med Solskjærs agent Jim Solbakken.

Custis var den første journalisten som skrev om konflikten mellom José Mourinho og Paul Pogba i etterkant av hjemmekampen mot Leicester i fjor høst. Pogba antydet i et intervju at han ville bli bøtelagt dersom han sa hva han mente. Custis hevdet at Mourinho var rasende etter uttalelsene.

– Vi kjenner Neil Custis som en god journalist. Uansett hvordan han fremstår i sosiale medier eller hva du mener om at han jobber hos The Sun og hva den avisa står for – så ville aldri Neil Custis ha skrevet en slik sak uten at han gode kilder på det, skrev Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb den gang.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er blitt nevnt som en mulig kandidat, men argentineren vil bli en dyr mann å kjøpe ut av kontrakten.

Dersom Solskjær blir permanent Manchester United-manager må rødtrøyene betale Molde rundt 80 millioner kroner, har Sky Sports tidligere skrevet.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener Manchester United gjør lurt i å vente med å ansatte permanent manager.

– Manchester United er i en ideell posisjon akkurat nå. De har en manager som er i klubben frem til sommeren, og det funker veldig bra. Det er ingen grunn til å forhaste seg. Det hadde vært annerledes hvis det var en krav fra spillerne. Nå har Manchester United-styret muligheten til å ta to steg tilbake. Om det skulle bli trøbbel under Solskjær utover våren har de ryggen fri til å gjøre noe annet, sier Wikestad.

Han mener Solskjær har vist nok til å være høyaktuell for den permanente jobben.

– Lille julaften ville man vært skeptisk til om Solskjær hadde formatet som skulle til, men forutsetningene er endret fullstendig. Manchester United-styret får store problemer om de velger en annen kandidat og mislykkes, tror han.

Wikestad mener styret likevel gjør lurt i å se hvordan Solskjær takler motgang før de bestemmer seg.

– Ting endrer seg fort i fotballen. Solskjær har ikke vært i en situasjon der han taper flere kamper på rad. Han har foreløpig ikke vært i noen av de klassiske, utfordrende managersituasjonene i en stor klubb. Det blir spennende å se hvordan han takler det. Det er ingen managere som vinner alle kampene, selv ikke Pep Guardiola. Motgang vil komme. Akkurat nå er Manchester United i en ideell situasjon. De kan sondere markedet samtidig som resultatene renner inn med en manager som er voldsomt populær blant fansen, sier han.

– Hva må til for at styret ikke kan komme utenom Solskjær?

– Dersom Solskjær enten vinner FA-cupen eller går til semifinale i Champions League - og havner i topp fire - tror jeg det blir umulig ikke å ansette ham, sier Wikestad.