SØLV: Silje Norendal tok VM-sølv i slopestyle i Park City. 17 år gamle Zoi Sadowski-Synnot fra New Zealand tok gullet, med amerikanske Jamie Anderson på bronseplass.
SØLV: Silje Norendal tok VM-sølv i slopestyle i Park City. 17 år gamle Zoi Sadowski-Synnot fra New Zealand tok gullet, med amerikanske Jamie Anderson på bronseplass. Foto: Ezra Shaw

VM-sølv til Norendal etter avlyst finale

Etter sterk vind ble VM-finalene i slopestyle avlyst søndag. Dermed ble resultatene fra kvaliken gjeldende, og Silje Norendal stakk av med sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slopestylefinalene i amerikanske Park City ble først utsatt, og deretter avlyst på grunn av kraftig vind.

Reglene sier at kvalifiseringsresultatene da blir gjeldende, og med 88,75 poeng tok Norendal sølvet bak 17 år gamle Zoi Sadowski-Synnot fra New Zealand.

– Jeg er veldig fornøyd med å komme på andreplass i dag! Jeg visste at forholdene kunne bli vanskelige og at resultatet fra i går kunne bli stående. Målet mitt i går var derfor å kjøre et finalerun og å bli topp tre - det klarte jeg, sier Norendal i en pressemelding.

Sadowski-Synnot fikk hele 91,75 poeng, og vant med klar margin. Amerikanske Jamie Anderson tok bronsen.

Herrenes finale ble også avlyst på grunn av vind. Dermed mistet Mons Røisland sin mulighet til å ta en VM-medalje.

22-åringen, som tok bronse i X Games i januar, var ikke blant de seks som tok seg direkte til finale fra kvalifiseringen. Han måtte veien om semifinale, der han var best, men endte bak de seks som var direkte kvalifisert til finalen.

– Kanselleringen var veldig kjip for min del, fordi jeg ikke fikk satt mitt beste run og vist meg på mitt beste. Men sånn er det, man kan ikke styre været. Og beslutningen om å kansellere var helt riktig. Det var altfor mye vind til å kjøre, sier Røisland.

Gullet gikk til amerikanske Chris Corning fra USA med 93,25 poeng - kun 0,25 poeng foran kanadiske Mark McMorris. Amerikanske Judd Henkes stakk av med bronsen.

Det ble et redusert VM for de norske snowboarderne. Tirsdagens big air-finale ble også avlyst på grunn av dårlig værforhold. Flere av de norske gutta kom seg heller ikke videre fra gårsdagens kvalik, deriblant Ståle Sandbech. 25-åringen fikk et ublidt møte med en rail, og valgte å stå over siste forsøk i kvaliken.

(©NTB)