Chelsea-manageren ignorerte Guardiolas utstrakte hånd etter stortapet

Chelsea ble regelrett knust av Manchester City søndag. En presset Maurizio Sarri droppet å takke Pep Guardiola etter kampen og sier han forstår at det stilles spørsmål ved jobben hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Chelsea 6-0

​Øverst ser du analyse av hva som gikk galt for Chelsea før pause

Chelsea leverte en katastrofal kamp mot Manchester City. Etter 25 minutter lå de under hele 4-0 som følge av blendende City-spill og egne feil.

Det endte med en smått utrolig 6-0-seier til City, som er Chelseas største bortetap siden 30. januar da de røk 0-4 for Bournemouth og verste Premier League-tap.

Forstår spørsmål om sin stilling

Etter kampen sa manager Maurizio Sarri at han hadde en god følelse basert på ukens trening, men at Chelsea gjorde for mange feil i kombinasjon med at City spilte fantastisk.

Maurizio Sarri er under press.
Maurizio Sarri er under press. Foto: Jon Super

– De spiller ikke alltid som jeg vil. Forskjellen på lagene i dag var intensiteten på presset. Det gjorde de bra. Det klarte ikke vi, konstaterte italieneren.

– Jeg tror ikke det sto på motivasjonen, som jeg sa var følelsen veldig god før kampen. Vi klarte ikke å reagere riktig, vi klarte ikke å være med i kampen. For øyeblikket har vi et stort problem. I starten spilte vi bedre borte enn hjemme, nå har alt endret seg. Vi må forstå det, det er ikke enkelt, men vi må forstå det.

– Forstår du at det blir stilt spørsmål om posisjonen din etter et slikt tap?

– Jeg tenker at det er sånn det skal være. Jeg styrer laget og har ansvaret. Så det er sånn det skal være.

– Tror du det blir møter med klubbeiere til uken om din fremtid?

– Jeg vet ikke, det må du spørre klubben om.​

Sarri overså Guardiola

Sarri gikk direkte i garderoben da dommeren blåste av kampen. Han gikk rett forbi sin gode venn Pep Guardiola, som hadde hånden utstrakt. Meget spesiell oppførsel av Sarri, som har oppført seg som en en gentleman så langt i Premier League.

Sarri (til venstre) gikk rett forbi Guardiolas utstrakte hånd etter giganttapet.
Sarri (til venstre) gikk rett forbi Guardiolas utstrakte hånd etter giganttapet.

– Jeg snakket med Gianfranco Zola. Han sa at Sarri ikke så meg. Det er ikke et problem, sa Pep Guardiola i et intervju etter kampen.

– Jeg så ham ikke da. Jeg skal møte ham senere. Jeg ville gå i garderoben, sa Sarri om hendelsen på pressekonferansen etter kampen.

Om den forklaringen stemmer, det er vanskelig å si. Det er godt gjort ikke å se Guardiola i den situasjonen, og det er vanlig å ta motstandermanageren i hånden.


​TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre plukket i pausen fra hverandre Chelseas forsvarsspill. Selv om de var mange nok i forsvar, mente Myhre at gjestene fra London ikke maktet å plassere seg riktig.

– Dette var fryktelig. På 1-0 ser de ut som en flokk hyener som løper etter et byttedyr. Sterling glemmer de helt, påpekte Myhre.

De blå er nå dyttet ned fra Champions League-plass av Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Det er ett poeng opp til dem. Arsenal er også foran på målforskjell. Fortsetter den ujevne serieformen, kan seier i Europaligaen fort bli eneste mulighet til å komme inn i det gjeveste selskapet igjen.

– Kan få sparken

I Premier League-studio ble det diskutert om Sarri nå kan få sparken. Chelsea-eier Roman Abramovitsj er ikke kjent for sin tålmodighet.

– Han lever farlig. Han kan ryke, sa Petter Myhre.

– Han kan ryke, men nå må Chelsea holde hodet kaldt. De har slått City tidligere i sesongen. Det er en ligacupfinale om to uker. De må få ting på stell. Det er ikke mange ligakamper fremover. Han må få en sjanse til å få dette på stell, sa Erik Thorstvedt.

– Uakseptabelt

Chelsea-kaptein César Azpilicueta ville ikke legge skylde på manageren etterpå.

– Det er vanskelig å finne ord som beskriver følelsene mine etter kampen. Dette var en av de verste kveldene i min karriere, sa Azpilicueta.

– Vi kontrollerte kampen i fem minutter, men det er ikke nok. Dette er frustrerende og skuffende. Vi slipper inn mange mål. Vi kan ikke akseptere dette.