City latterliggjorde Chelsea med knusende seier

Manchester City filleristet Chelsea og tok tilbake tabelltoppen fra Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Chelsea 6-0

Manchester City gjentok tabelltopp etter en overlegen 6-0-seier over Chelsea på Eithad Stadium.

Ilkay Gündogan scoret et, Raheem Sterling to og Sergio Agüero gjorde sitt ellevte hat-trick i Premier League. Argentineren tangerte med det rekorden til Alan Shearer.

– Jeg må bare fortsette slik, men det viktigste er at vi vinner, sier Agüero til Sky Sports etter kampen.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

De lyseblå fra Manchester er nå på toppen av tabellen med like mange poeng som Liverpool. City leder med en målforskjell som er ti mål bedre enn Merseyside-klubben. Liverpool har derimot en kamp mindre spilt enn City.

– Toppen av tabellen. Vi må vente å se når Liverpool reiser til Old Trafford da vi har en kamp mer spilt. Vinner de den så leder de igjen. Men jeg er stolt over det som skjer i dag, sier Pep Guardiola til BBC Sport etter kampen.

– En historisk fotballkamp. Vi har altså vært vitne til en historisk fotballkamp, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær var på tribunen og så toppkampen. Chelsea-tapet er gode nyheter for nordmannen og Manchester United. De røde djevlene beholder fjerdeplassen, et poeng foran Chelsea og Arsenal med like mange kamper spilt.

Drømmestart for City

Etter bare tre minutter ble det full jubel på Eithad. City har frispark og Kevin De Bruyne tar det raskt. Belgieren finner Bernardo Silva på høyrekanten som slår ballen hardt inn i feltet. Ballen går forbi alle og ender hos Raheem Sterling som banker ballen høyt i mål.

Drømmestart for Manchester City og 1-0 etter få minutter.

Etter syv minutter skulle det stått 2-0 til hjemmelaget. Bernardo Silva kjørte slalåm med Chelsea-spillerne i feltet før han slo ballen langs gresset. På bakerste var Sergio Agüero mutters alene og skulle bare trille ballen i det åpne målet. Utrolig nok satt argentineren ballen utenfor til Pep Guardiolas store fortvilelse. City-manageren la seg ned på bakken og holdt seg til hodet.

Etter tolv minutter rettet Agüero opp den utrolige missen. Fra 22 meter rev han seg løs og banket ballen i motsatt kryss. En praktscoring av 30-åringen og City ledet 2-0.

– Dette er fotballkunst fra øverste hylle. Agüero vet nøyaktig hva han gjør. Han får det lille rommet han trenger. Se så elegant, se så presist og se så hardt det skuddet er, utbrøt Jesper Mathisen etter scoringen.

Målfest for de lyseblå

Mer Agüero-show etter 18 minutter. Ballen ble klarert ut av feltet, men Ross Barkley headet ballen tilbake igjen i feltet. Der sto den målfarlige argentineren klar og satte ballen i mål for andre gang på kort tid.

Det ble raskt enda tyngre for Chelsea. Etter 24 minutter klarte ikke de mørkeblå å få klartert ballen vekk. Ballen ender hos Ilkay Gundogan som plasserte ballen i det lengste forbi Kepa Arrizabalaga. City ledet 4-0 etter 24 minutter!

– City viser hvorfor de er favoritter til å vinne Premier League, kommenterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen som var tilstede på Etihad.

Gonzalo Higuain stod for det sjansene til Chelsea. Åtte minutter før hvilen banket argentineren til på volley. Da vartet City-keeper Ederson opp med en god redning og de lyseblå ledet 4-0 til pause.

– Stikkeren til De Bruyne, avslutning til Sterling og raidet til Bernardo. Alt er fra øverste hylle. Når du klarer å sette sammen så mange gode ting i løpet av en omgang, så fortjener du å lede mye. Man må ikke glemme Ederson heller. Når du har elleve mann som henter frem sitt beste hele veien. Da er det bare å hylle, sier TV 2-ekspert Petter Myhre etter førsteomgangen.

Hat-trick-kongen

Fem minutter ut i andreomgang var Sergio Agüero nær med å sette sitt tredje mål for kvelden. De Bruyne la inn fra venstrekanten og argentineren headet ballen i metallet.

Agüero fikk derimot en ny sjanse til å få sitt hat-trick. Cecar Azpilicueta felte Raheem Sterling og straffespark til City. Sergio Agüero var iskald og satte 5-0.

Det er 30-åringens mål nummer 17 for sesongen og er nå delt toppscorer i Premier League sammen med Mohamed Salah. Det var også argentinerens ellevte hat-trick i den engelske ligaen og tangerte med det rekorden til Alan Shearer.

Etter 64 minutter ble Agüero tatt av banen til stående applaus. Gabriel Jesus erstattet hat-trick-helten.

Innbytteren var nær med sette hjemmelagets sjette, men Chelsea-keeper Arrizabalaga reddet brassens forsøk litt over kvarteret før slutt.

Ti minutter før slutt vartet Manchester City opp med et praktangrep hentet fra øverste hylle. David Silva spilte Zinchenko lekkert på høyresiden før ukraineren la hardt inn langs bakken. Inne i feltet var Raheem Sterling som enkelt satte 6-0.

– Sterling kan bare spasere ballen i mål. Chelsea blir latterliggjort på Etihad, kommenterte Jesper Mathisen.

Chelsea hadde ingenting å svare med på slutten og gikk på sitt verste tap siden 1991.

Manchester City og Pep Guardiola kan juble for en imponerende 6-0-seier og sender et tydelig signal til Liverpool angående tittelkampen.